вівторок, 4 січня 2022 р.

День ілюстраторів у дитячому таборі

Всім привіт! Продовжую розповідь про дитячий зимовий табір "На книжковій хвилі" бібліотеки на Шевченка м.Камянське.

Коли я була маленькою, я думала, що канікули це для дітей. Ну, щоб гуляти, дивитися телевізор, не лягати вчасно спати та їздити в гості. Ха. Канікули – для батьків! Щоб не підіймати нікого в школу, не робити ні з ким уроки, не пам'ятати всі заняття та контрольні, не нудити, що наплічник треба збирати з вечора, і ось це все. Щастя! Бо зараз дітьми опікуємось ми — бібліотекарі бібліотеки на Шевченка.

Інтелектуальна руханка сьогодні була присвячена совам. Не лякайтеся, не живим, а совам, що колекціонує бібліотекарка Тетяна Герасюта. Вона має понад 100 різноманітних експонатів з Польщі, Нідерландів, Кіпру, Німеччини.

ЇЇ захоплення совами аж ніяк не нове — найстарішому відомому зображенню цього птаха близько 36 тисяч років. Тому вона залюбки розповіла про цю надзвичайну пташку і свою колекцію. І фото на згадку зробили. Без цього свято — не свято.




Минулого тижня разом написали казку про смугастого єнота, який так поспішав до новорічного столу, але впав у крижану канаву. «Ну все, - засмутився Єнот. - Не встигнути мені на свято». Влігся він на дно ями і вирішив спати тут. Але тільки він закрив очі, як пробігла повз нього маленька Мишка...

Ще раз прослухавши казку, як сімейка тітоньки Миші врятувала єнота, відразу почали старанно працювати. Ілюструвати цей твір допомагала дітям керівниця школи акварелі Анастасія Пустовойтенко. Ось що у нас вийшло.







Після чаювання разом з керівницею гуртка «Junior tehnolodgy».Початкове технічне моделювання Можлянською Т.В (Будинок творчості дітей та юнацтва) робили янголяток. Фантазія дітей вражає. Начебто шаблон один і той же, а погляньте які різні янголята вийшли у них.




Після такої старанної роботи гра у "Кішки — мишки" — саме те, що було вкрай необхідне. Набігавшись, мали цікаву розмову про стилі вишивки, що презентувала керівниця гуртка «Ручна художня вишивка» Будинку творчості дітей та юнацтва Любов Чегорка. 



А попереду в таборі театральний день. 

Зимовий дитячий табір "На книжковій хвилі" - спільний проєкт бібліотеки на Шевченка, Будинку творчості дітей та юнацтва, ЗСШ №31, ГО "Карітас Кам'янське"

Немає коментарів:

Дописати коментар