пʼятницю, 28 січня 2022 р.

Інтернет залежних у Китаї лікують електрошоком

Ви впевнені, що у Вас немає залежності від інтернету? Ви точно незалежні від свого комп'ютера? Доведеться розібратися, що це - міф чи реальність. Ну як можна потрапити в залежність від комп'ютера чи інтернету? Які симптоми? Як визначити, чи є залежність або її немає? Чи потрібно лікуватися хворим, чи варто боятися здоровим.


27 січня в рамках роботи кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays.ua Прометей юнацького відділу бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське відбувся показ та обговорення фільму режисерок Шоші Шлам та Гілли Медалії «Інтернет залежний» (Ізраїль, США).


На запитання керівниці клубу Наталії Бохан: "Скільки часу проводять підлітки в інтернеті за іграми"- "Від 4 до 6 годин"- відповіли учні.

Виявляється, якщо у Китаї дитина проводить навіть 4 години за іграми на добу її лікують. Як? Так, як показано у фільмі "Інтернет залежний". Китай став першою країною, де інтернет-залежність визнано клінічним порушенням.


Фільм занурюється в життя реабілітаційного центру в Пекіні й досліджує випадки трьох китайських підлітків – від дня їхньго прибуття до реабілітаційного центру протягом трьох місяців  лікування там і до повернення додому. У фільмі висвітлено як причини, що викликають розлад, так і методи лікування пацієнтів.

Один батько навіть додумався найняти кілера, який би вбив Аватара з онлайн-ігри його сина. Проте коли кілер справляється з завданням, хлопець знаходить собі іншого віртуального друга. Він не бачить альтернативи у реальному житті, і батько замість того, щоб виявити свою любов, здає сина в реабілітаційний центр як безнадійно хворого.

Висновки: якщо після перегляду та обговорення фільму, відразу 11 підлітків записались до бібліотеки та приєднались до читацької аудиторії юнацького відділу - і є результат роботи, якого ми хочемо досягти.

Спочатку книжки, потім гаджети!


Спільний захід юнацького відділу бібліотеки на Шевченка та здобувачів освіти сьомого класу Ліцею №31.

Довідка: Концепція Docudays UA полягає в слогані "Перемагай щодня!"- перемагай зло, несправедливість, байдужість, насильство.

Замовити перегляд документального фільму на будь-яку тему з колекції Docudays UA можна за телефоном 068 428 80 38, керівниця клубу документального кіно Docudays.ua Прометей Наталія Бохан, або заступниця директорки з питань реклами та маркетингу Тетяна Герасюта.

Немає коментарів:

Дописати коментар