суботу, 31 липня 2021 р.

Бібліотечна педагогіка: права дитини

30 липня у Всесвітній день боротьби торгівлею людьми разом з інспекторами ювенальної поліції та учасниками спільної бібліотечної літньої програми «Бібліотечна педагогіка» - бібліотекою на Шевченка та БФ «Карітас» обговорювали дуже дорослі питання «Як не стати жертвою работоргівлі».



Це стосується не лише дорослих але й дітей. Діти потрапляють у трудову та сексуальну експлуатацію, їх втягують у жебракування та злочинну діяльність, використовують у порнобізнесі, діти страждають від торгівлі людьми шляхом продажу третім особам тощо.


Дивились та обговорювали документальний фільм 2009 р. «Раби»(Норвегія, Данія, Швейцарія) про 9 річну дівчинку Макієк та 15-річного хлопчика Абука, які опинились у рабстві.


Під час обговорення інспектори ювенальної поліції Любов Головна та Віталій Кіт розповідали про українські реалії, бо у нашій країні в умовах рабства проживають понад 286 000 людей, розбирали поняття прав і свобод дитини, в ігровій формі вчилися розпізнавати різні види рабства та як убезпечити себе.



Чи треба з дітьми розмовляти на таки важки теми? Треба. Треба розповісти їм як не потрапити в халепу. Тому бібліотекарі, поліціанти, психологи знайшли потрібні слова аби діти зрозуміли, що не можна довірятися чужим людям, як поводитись у соціальних мережах, де і як шукати допомоги.


Немає коментарів:

Дописати коментар