четвер, 29 липня 2021 р.

10 навичок, які будуть найважливішими до 2025 року

Якщо зараз в резюме написати «комунікабельність» та «упевнений користувач ПК», це не те, що може зацікавити роботодавця...


У звіті (Всесвітній економічний форум 21 жовтня опублікував (WEF) звіт «Майбутнє робочих місць 2020») зазначається, що новий розподіл праці між людьми та машинами призведе до ліквідації 85 мільйонів робочих місць в 15 галузях у всьому світі. Водночас очікується поява 97 мільйонів нових ролей у секторах створення штучного інтелекту і контенту та у сфері догляду за дітьми і людьми похилого віку. Пандемія коронавірусу і спровокована ним економічна криза сприяють прискоренню зміни ландшафту ринку праці.

Експерти WEF підрахували що для тих працівників, які залишаються на своїх посадах, частка основних навичок, які зміняться до 2025 року, становить 40%, а 50% усіх працівників потребуватимуть перекваліфікації (зростання на 4%).

Всесвітній Економічний Форум назвав 10 навичок, які будуть найважливішими до 2025 року.

І це:
⚡️ аналітичне мислення та інновації;
⚡️ активне навчання та стратегія навчання;
⚡️ комплексне розв’язання проблем;
⚡️ критичне мислення та аналіз;
⚡️ Креативність, оригінальність та ініціативність;
⚡️ лідерство та соціальний вплив;
⚡️ використання технологій, моніторинг та контроль;
⚡️ дизайн технологій та програмування;
⚡️ стресостійкість та гнучкість;
⚡️ міркування та створення ідей.

Де ці навички потрібні та як їх розвивати?

EdEra – студія онлайн-освіти, яка розробляє онлайн-курси, інтерактивні підручники та освітні спецпроекти. Усі навчальні матеріали на сайті ed-era.com повністю безкоштовні.

Рrometheus
Актуальні навички на онлайн-курсах від кращих викладачів на найбільшій освітній платформі України.
https://prometheus.org.ua/

Освітні серіали
З цифровими навичками ви зможете ефективно та безпечно застосовувати технології в роботі та навчанні, для професійного та особистісного розвитку.

Coursera
Coursera — освітній проект, який пропонує своїм слухачам сотні безплатних онлайн-курсів з різних предметів від провідних американських університетів. У разі успішного закінчення, студент отримує сертифікат про проходження курсу.

ВУМ
ВУМ (Відкритий Університет Майдану) — дистанційна платформа громадянської освіти. Онлайн-проект пропонує більше ніж 30 тем для безкоштовного навчання. Курси сформовані з відео-лекцій, практичних завдань та контрольних запитань. Наявність форуму надає можливість спілкуватись з іншими студентами та викладачами.

Немає коментарів:

Дописати коментар