суботу, 24 липня 2021 р.

Бібліотечна педагогіка:день літературних ігор

У бібліотеці на Шевченка м.Кам'янське триває реалізація літньої програми "Бібліотечна педагогіка". У програмі беруть участь діти, якими опікується БФ "Карітас Кам'янське". 


Скільки всього підготували бібліотекарки: разом складали вірші, дивилися та обговорювали документальний фільм, набиралися позитиву за допомогою казкового антистресу й  награлися досхочу.

Поділившись на команди "Голуби" та "Стріли" відгадували загадки, шукали значення слів лежень, гойданка, перекладали словосполучення, грали в слова.


Світовий настільний хіт Еліас захопив усіх

У цій грі учасники команд на швидкість за відведений час пояснювали один одному слова.
За 1 хвилину гравець команди повинен пояснити своїй команді, а команда, відповідно, повинна відгадати, якомога більше слів. Пояснювати слова з карт потрібно іншими словами. Заборонено лише використання спільнокореневих слів і переклад загаданого слова на інші мови світу.

Наприклад, пояснити слово Двірник можна, як «Людина з мітлою», але не можна, як «Він мете двір», тому що слово «двір» має спільний корінь із загаданим словом.




Скажете, просто?! Ну, мабуть, ви праві – не складно, хоча і не завжди! Зате гарантовано весело. Еліас здатний вивести на новий рівень найнудніший захід. Повірте, було дуже шумно і дуже смішно!

Ігри відповідають місії бібліотек: вони задовольняють рекреаційні потреби користувачів таким саме чином, що і читання книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар