четвер, 7 січня 2021 р.

10 найкращих бібліотечних кейсів для молоді

Цінність бібліотеки - дружні читачі й професійні бібліотекарі! 
Знайомтесь:юнацький відділ бібліотеки на Шевченка м.Камянське


1. Школа виживання: вчись качати свої права 
Школа існує понад 5 років і спрямована на залучення підлітків у правове поле суспільного життя, на вміння виживати у будь-якій ситуації. У цьому їм допомагають досвідчений юрист, веселий журналіст та цинічний реаліст.

2. Клуб документального  кіно з прав людини Docudays ua Прометей  

Ось так за допомогою кіно можна доступно та весело розповідати дітям і дорослим про такі непрості речі, як права людини.



3. Кар'єрний радник: профорієнтаційний інтенсив
Це формат зустрічей з успішними, впливовими людьми Кам'янського :бізнесменами, банкірами, підприємцями, формат "Живої книги", формат екскурсій на підприємства.


4.Клуб "Вибір" для підлітків  відкрив свій 14-й сезон

"Вибір" - спільний проєкт юнацького відділу та  гімназії №6. Перше засідання відбулось 2 березня 2007 року. Головна мета клубу - підвищення цінності власного життя, виховання відповідальності за своє здоров'я.
Підлітки вчаться розуміти себе та своє оточення, як поводитися у складних ситуаціях, розпізнавати яка поведінка вважається ризикованою та небезпечною для здоров'я.
5. Сексуальна освіта підлітків. Обізнаний – значить озброєний: про здоров'я та безпеку молоді
Тренінговий курс з 15 занять  допомагає зрозуміти різницю між здоровими та нездоровими стосунками, запобігти насильству, формує навички розпізнавання та уникнення потенційно-небезпечних стосунків, навички самозахисту та відстоювання власних прав


6. Перемога  команди юнацького відділу в дебатах DRI

Команда юнацького відділу у всеукраїнському турнірі дебатів DRI debates на тему «Вирішуй для міста виборола бронзу. У другому турі дебатів у Києві брали участь команди, що представляли навчальні заклади  Кам'янського, Бродів, Острога, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Києва - переможців першого туру дебатів у Дніпрі.

7. Відкриття інформаційно-ресурсного центру для ВПО за фінансової підтримки ООН. Центр облаштований сучасними меблями, комп’ютерною, офісною та аудіотехнікою. Жовта й зелена зали юнацького відділу приємно вражають читачів і гостей нашого міста.

8. Клубу інтелектуального кіно - 10 років

Карантинні обмеження тривають. Але члени клубу інтелектуального кіно мають можливість зустрічатись просто неба, у книжковому дворику бібліотеки на Шевченка м.Камя нське.

9. Літературний клуб "Віварт"

Молодіжний літературний клуб створений 15 років тому. Модераторкою та  музою клубу  є член Національної спілки письменників України Марія Дружко. 
Клуб має свою видавничу серію, свій конкурс, що проходититиме у 2021 р. восьмий раз і вже набув статусу Всеукраїнського.


10. Інтелектуальні ігри

Проєкт юнацького відділу центральної бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка "У світ громад через гру: ігрофікація та освітні ігри для розвитку молоді" занесений до "Каталогу кращих практик молодіжної роботи в Україні 2019 р." та отримав премію міської ради "Камянське містецьке перевесло" в галузі культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар