пʼятницю, 6 березня 2020 р.

Мої думки тихі:кіно на вечір п'ятниці

Молодий звукорежисер фрілансер Вадим отримує просте завдання – записати голоси закарпатських тварин. Для нього це останній шанс назавжди залишити «незручну Україну» та вирушити до «привабливої Канади». Якомога далі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється мама Вадима, йдеться у синопсисі фільму Антоніо Лукіча «Мої думки тихі».


Герой мандрує Закарпаттям у пошуках звуку, який не існує. Сам режисер називає свій фільм сумною комедією. Його Вадим – людина, яка не поміщається у жодні рамки. Ані в рамки родинних стосунків, ані в рамки завдань від замовників. Він не поміщається навіть на полицю у потязі. Йому ніби не зручно жити, йому тісно та некомфортно. У цьому випадку зріст актора стає не просто колоритною деталлю, а метафорою. А одвічна тема маленької людини тут ніби перевертається догори дриґом.

Вадима зіграв Андрій Лідаговський, відомий завдяки короткометражці Антоніо Лукіча «У Манчестері йшов дощ». А його маму одна із найвідоміших українських актрис Ірма Вітовська.

«Для мене це маркер покоління, такого трохи непристосованого до життя. І у цій незручності люди себе пізнають. В чомусь це є фільм про покоління фрілансерів», – вважає Антоніо Лукіч. Така пізнавана історія, яку легко спроєктувати на себе практично кожному.

Картину вже побачили в 11 країнах, вона отримала «Кришталевий глобус» у Карлових Варах, 5 відзнак Одеського міжнародного кінофестивалю, дві премії українських кінокритиків «Кіноколо».


Відгуки, відверто скажу, протилежні. Тож треба подивитись, аби мати власну думку.
країнська комедія Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». Чому маму? Мабуть, тому, що саме стосунки сина та мами опиняються в центрі уваги авторів фільму. Проте не лише цим цінна та картина, на яку варто піти у будь-якому складі. Навіть самому все одно варто. Чому? Спробуємо чесно відповісти на це запитання.
https://zaxid.net/statti_tag50974/
Оригінальна назва: Мої думки тихі Рік випуску: 2019 Режиссер: Антонио Лукич У ролях знімались: Андрій Лидаговский, Ірма Вітовська Жанр: Комедія Опис: Життя Вадима сповнене гірких і не солодких падінь. Доля як тільки над ним не знущалася. Проблеми в житті, на роботі і в загальному потоці між ними змушує розриватися на частини. Він-звукорежисер. Його бос дає йому останній шанс на те, щоб показати і проявити себе. Завдання не з простих, але Вадим впевнений, що впорається, адже потрібно всього лише записати звуки карпатських тварин для проекту якоїсь відео гри. Якщо все вдасться, і Вадим не просто запише, але ще й зможе надати запис Рахівського крижня, то йому світить успіх і запрошення працювати в Канаді. Але що робити, що важливіше. Робота, сімейне щастя або шанс виправити все для всіх? Знову розриви і герою потрібно зробити вибір.
Джерело: http://traffilm.net/board/komediji/film_moji_dumki_tikhi/21-1-0-1437

Немає коментарів:

Дописати коментар