неділю, 15 березня 2020 р.

Онлайн-трансляції екскурсій і вистав.Україна

Коронавірус вносить свої корективи в життя людей по всьому світу. Музеї, театри, заклади культури масово закриваються, оголошений карантин. Щоб люди не відчували себе відірваними від життя і світу, зокрема, від світу мистецтва, багато театрів і музеїв переходять в режим онлайн-трансляцій. 

Що пропонують заклади культури України поки всі вдома?



15 березня, в неділю, о 19:00 на сторінці органного залу Львова у Facebook відбудеться онлайн-трансляція концерту Надії Величко «Брукнер та Ваґнер». Концерт буде транслюватися без публіки в залі.

Стосовно подальших подальших трансляцій слідкуйте за сторінкою Органного залу у Facebook 

Віртуальні екскурсії музеями України 
http://lib.kam.gov.ua/virtualni-muzeyi

3D-тур Дніпропетровським художнім музеєм: https://artmuseum.dp.ua/?page_id=8594
сторінка в instagram: https://www.instagram.com/artmuseumdnipro/?hl=uk
канал в telegram: https://t.me/artmuseumdp


«Культурні маршрути WalQlike»:
гід-квест цікавими місцями інтерактивний проєкт


Поки він передбачає складання культурно-тематичних маршрутів Києва та Львова через основні визначні пам'ятки міста. Усі маршрути-квести доступні в безкоштовному мобільному додатку. 

«WalQlike (walk you like) — це туристичний мобільний додаток, який створює для користувача маршрут-екскурсію по місту з елементами квесту». 
У додатку можна вибрати тематику квестів або скласти свій власний на основі інтересів і культурних вподобань. На початку квесту мобільний додаток визначає найближчу до вас пам'ятку і формує маршрут подорожі на 1-3 години. 

Додаток працює трьома мовами (українська, російська та англійська), і завдяки цьому здатен підвищувати обізнаність та інтерес до історії й сучасного життя міста не тільки в української громадськості, але й в іноземних туристів 

«Древній Звенигород: брендинг і промоція Княжої Столиці» 
Автори проєкту розробили віртуальну 3D-модель міста XI-XIII сторіччя 


OpenTheatre: театральні вистави онлайн 

Вистави та інший контент транслюють і зберігають на сайті opentheatre.net. Там можна знайти й трансляції фестивальних театральних подій України, театральні постановки найкращих колективів України. 



Він передбачає онлайн-трансляцію 17 вистав різних українських театрів з періодичністю раз на тиждень, онлайн-трансляцію вистав і концертів у межах програми фестивалю «Гогольфест Дніпро».

Канал українського суспільного радіомовлення https://culture.suspilne.media/

15 березня 01:14 Концертна програма з Будинку звукозапису Українського радіо. Джордж Гершвін. Легенда в стилі блюз
Бережіть себе! Ваша бібліотека!

Немає коментарів:

Дописати коментар