пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Бегонія – цариця підвіконня

 Якщо троянду можна назвати королевою газонів і букетів, то пишна красуня бегонія - цариця підвіконь і балконів, зимових садів. Яких тільки квітів і відтінків вона ні буває! Жовта, червона, рожева, біла, оранжева, зі звичайними і декоративним листям - більш ніж тисячею різновидів, бегонія дивує уяву.
 

Як виростити у себе бегонію та доглядати за нею, щоб вона радувала  своїм пишним цвітінням  розповідали  на черговому засіданні клубу квітникарів і садівників бібліотеки на Шевченка м. Кам'янське бібліотекарка Алла Беленко та  біолог Андрій Енбулатов.


 


 

Численний рід бегоній об'єднує майже 500 видів, більшість з яких походить з тропічних лісів Америки, деякі — з тропічних лісів Африки. Свою назву бегонія отримала на честь любителя й збирача квітів Мішеля Бегона, губернатора Гаїті, організатора і спонсора наукових досліджень флори Антильських острів в 1687 році
Про квітку у всіх країнах світу ходять різні цікаві історії, легенди і сказання. Народи Китаю вважають, що перші квітки бегонії проросли в землі, на яку потрапили сльози закоханої жінки.


У Бельгії проводяться свята квітів, на яких з величезної кількості квіток бегонії викладаються різні картини. На кожне нове свято майстри й художники створюють неповторні картини із зображеннями Архангелів, фортець, історичних подій.

Нечисленні народи Гірських Гімалаїв вважають бегонію приправою і використовують її в кулінарії для своїх супів і бульйонів.

Більшість бегоній рясно цвітуть протягом всього літа, а за гарного догляду — восени і взимку. Усі види бегоній невибагливі й добре ростуть у кімнатних умовах.


    

Немає коментарів:

Дописати коментар