понеділок, 30 грудня 2019 р.

Ідеї...Натхнення...Рішення.. Події 2019 року

Активна робота бібліотек Кам’янського є доказом того, що розвиток бібліотек в цілому - це розвиток інтелектуального, творчого, громадянського потенціалу громади.

Ключові події року, що минає.

Головній бібліотеці міста Камянське - 85 років 



Мобільна бібліотека


Читачі бібліотеки на Шевченка м Кам'янське відразу помітіли новий бібліотечний сервіс: за допомогою QR-кодів книжку, що відсутня на книжкових полицях можна завантажити з сайту бібліотеки.



Центральна міська бібліотека для дітей в обласному конкурсі "Моя креативна бібліотека" здобула друге місце



Перемога читацької команди юнацького відділу у дебатах DRI


Команда юнацького відділу у всеукраїнському турнірі дебатів DRI debates на тему «Вирішуй для міста виборола бронзу.У дебатах взяли участь команди, які представляли вищі навчальні заклади своїх міст, серед яких команди Кам'янського, Бродів, Острога, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Києва, що перемогли у першому турі дебатів.




Бібліотекарі Кам’янського пройшли конкурс на участь у Всеукраїнському “Фестивалі живих історій” й презентували власний краєзнавчий проект «Історія Кам’янського в історіях»
 

Курс з медіаграмотності Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», розроблений міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн - освіти EdEra пройшли понад 100 камя'нчан.



Нарешті медіаосвіта добралась і до Кам'янського.


Бібліотека на Шевченка стала учасником-партнером Громадської Спілки "Культурна Ліга Сходу", яка була створена 18 червня 2019 за результатами співпраці #GIZ із закладами культури Східної частини України.




Кам'янські бібліотекарки на другому книжковому фестивалі у Дніпрі BOOK SPACE були спікерами у розмові про «Бібліотеку майбутнього в Україні, чи можлива вона без грошей"




7-й молодіжний літературний конкурс "Віварт" 


За підсумками однойменного Всеукраїнського молодіжного літературного конкурсу, оголошеного молодіжним арт-проектом «VivArt» спільно з Центральною міською бібліотекою ім. Т. Г. Шевченка за підтримки Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України виданий літературно-художній альманах «VivArt».




Проєкт «Приваблива бібліотека» за Бюджетом участі -2019
здобув перемогу




Бібліотечна Дніпропетровщина у Кам’янському


На щорічній обласній школі методиста «Сучасна публічна бібліотека у новій парадигмі бібліотечного простору:методичні аспекти», яка відбулася 17-19 квітня на базі кам’янських бібліотек, кращі методисти Дніпропетровщини шукали відповіді на ці непрості питання.




Фольклорно – етнографічний гурт «Калина», який працює понад 6 років у бібліотеці на Шевченка разом з бібліотекарями взяли участь у Міжнародному фестивалі "Золоті роки" (Львів)

 
“У світ громад через гру”— проект юнацького відділу увійшов до 60 найкращих молодіжних практик України.



У НАШОМУ КЕЙСІ 2020 року:

Модні класики
Петичний батл
"Now generation" новий клуб інтелектуального саморозвитку
Фестиваль сучасної української поезії Материк"
Лариса Ніцой у Кам'янському
Майданчик інтелектуальних ігор
Школа виживання
Курси жестової мови та медіаграмотності
Безкоштовні консультації юриста й психолога 


Нові бібліотечні проєкти:

"Бібліотека - центр неформальної освіти дорослих"
"Цифрова освіта": підвищення цифрової грамотності кам'янчан
Відкриття музейної кімнати "Жива історія Кам'янського"
Групові читання з експертом

Немає коментарів:

Дописати коментар