понеділок, 5 грудня 2016 р.

Круглий стіл «Екологічні та соціальні наслідки неякісного обслуговування зелених насаджень у м. Кам’янське» відбувся в бібліотеці.

2 грудня 2016 року, в юнацькому відділі Центральної міської бібліотеки  організація «Голос Природи» провела круглий стіл «Екологічні та соціальні наслідки неякісного обслуговування зелених насаджень у м. Кам’янське».


До участі у відкритій дискусії були запрошені представники науки, депутатського корпусу, виконавчих органів влади, комунальних підприємств, громадських організацій.
Проблема досить серйозна, зважаючи на те що Кам’янське має дуже погані показники чистоти повітря. За рівнем забруднення повітря наше місто займає одне з перших місць в Україні, а також одне з перших місць за рівнем захворюваності населення хворобами органів дихання. Дерева виконують надважливу роль в очищенні повітря, а такий варварський підхід до обрізки дерев, з порушенням вимог багатьох законів, призводить до загибелі дерев. В цьому учасники круглого столу змогли пересвідчитись на вул. Г.Романової. У дворах десятки загиблих дерев внаслідок такої "обрізки", тож дерева на самій вулиці спіткає така ж доля. Як наголосили вчені обрізати більш як 50% крони забороняється, бо це призводить в більшості випадків до загибелі дерев. Тож виконання таких робіт, це фактично знищення зелених легень міста. 


На питання скільки коштує місту така обрізка, та яка калькуляція робіт по одному дереву, чи взагалі була необхідність без розбору різати всі дерева, відповіді від представників ЖКГтак і не отримали. 



 Обрізку дерев потрібно робити, але це не повинно приводити до загибелі дерев - думка учасників круглого столу.

Немає коментарів:

Дописати коментар