пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

В бібліотеці Кам'янського говорили про СНІД.

1 грудня з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у юнацькому відділі Центральної міської бібліотеки відбувся перегляд фільму в рамках проекту Docudays UA.


Студентська молодь мала можливість переглянути документальний фільм "Грішна хвороба" знятий нідерландським режисером Ян Яапом Кейпером та присвячений міжнародним правам людини. Фільм змушує задуматись над тим, що проблема СНІДу може торкнутися кожного: як малолітню, так і дорослу людину, як бідного, так і багатого можновладця.
Перед фільмом модератор клубу Наталія Бохан зі студентами обговорювали проблеми захисту прав і свобод людини та громадянина в контексті запобігання та боротьби держави із ВІЛ та гепатитом С.


Україна займає одне з перших місць в Європі щодо темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції. Кількість українців, які живуть з ВІЛ/СНІДОМ, за офіційними даними досягає понад 120 тисяч чоловік, серед них понад 10 тисяч - діти. Щодня інфекція вражає близько 40 громадян країни, а 8 з них помирає – зазначила Наталія Володимирівна.



Тема ВІЛ та СНІДУ – є, нажаль, дуже актуальною. Але наше суспільство закриває очі на існуючу проблему, вважаючи, що його це зовсім не стосується. «Грішна хвороба» - термін, що використовують замість СНІД. Ми не замислюємося над тим, що епідемія вже вийшла за рамки «неблагополучного слою» населення, вона набрала таких обертів, що у зоні ризику вже кожен із нас. «Грішна хвороба» - фільм про те, про що вже не можна мовчати.

Немає коментарів:

Дописати коментар