понеділок, 3 серпня 2015 р.

В Україні розпочав діяльність Благодійний фонд «Бiбліотечна країна».

Головним завданням Фонду є створення мобільної системи поповнення публічних і шкільних бібліотек, яка в умовах відсутності державного фінансування зможе на кошти вітчизняних спонсорів, місцевих громад, зарубіжних благодійних організацій забезпечити нормальне постачання нових книг.

«Дуже гарний проект, книжок нашим бібліотекам завжди замало. Якщо є ініціатива чи добра воля, що є видавництво, яке буде заповнювати оцю прогалину і буде доповнювати бібліотечні фонди новими виданнями це прекрасно.
Насправді добре, що ми перестаємо ділити на міські і сільські бібліотеки, на міських і сільських читачів, всюди наші громадяни, наші діти і сільська бібліотека не повинна нічим бути гіршим, мені навіть здається, що сільські бібліотеки повинні бути ліпші. Адже люди у місті мають більше можливостей, але натомість люди у селах часто мають тільки цю бібліотеку, яка і повинна бути культурним центром громади, де люди можуть збиратись там повинно бути затишно і там повинні бути найновіші книжки», – вважає Ірина Магдиш, начальник управління культури ЛМР.
Засновниками фонду є Олександр Красовицький та Ірина Алексеєва («Видавництво Фоліо»), тому спочатку бібліотеки будуть отримувати книги за рахунок видавництва. Згодом передбачається поставка широкого асортименту книг українських видавництв.
До Наглядової Ради Фонду вже увійшли Сергій Квіт, Олег Наливайко, Кшиштоф Зануссі та ін.
Фонд базується у Львові, першим проектом фонду буде постачання 50 найменувань книг в бібліотеки Львівської області (21), Івано-Франківської області (19) та міста Львова (10).
До першого проекту фонду також залучилося видавництво «Урбіно», яке передає 50 книг Ольги Токарчук «Плуг», якими Благодійний Фонд «Бібліотечна країна» доповнить комплекти книг, які буде передано до бібліотек Львівської та Івано-Франківської областей та м.Львів.
Адреса фонду:  Благодійний фонд «Бібліотечна країна», місто Львів, вул. Стрийська, 79, ЄДРПОУ 39821475, biblio@folio.com.ua
«Видавництво звертається до всіх, кому небайдужий стан бібліотек в його рідному місті чи селі, з проханням зв’язатися з нами з питання пошуку фінансування таких поставок», – йдеться у повідомленні.

Немає коментарів:

Дописати коментар