вівторок, 25 серпня 2015 р.

«Україна – це ми».

В неділю, 23 серпня, напередодні Дня Незалежності та у День Державного Прапору України у лівобережному парку відпочинку відбулося дитяче свято «Україна – це ми», присвячене цим подіям. Організаторами заходу були працівники бібліотек – філіалів № 5, 7, 9, що розташовані на Лівому березі.
Розважально-пізнавальна програма «Ми горді тим, що з України родом» включала в себе багато цікавих конкурсів, вікторин, ігор національно-патріотичної тематики для дітей та підлітків.


Сама атмосфера свята була яскравою та веселою – національні костюми, рушники, прапорці, повітряні кульки, стрічки, плакати, книжкова інсталяція «Україна в нас єдина, бережи її, дитино!» – і все це на зелених галявинах парку сонячним серпневим ранком.


Пізнавальна вікторина «Інопланетяни на українській землі» змусила присутніх замислитися та пригадати, коли в Україні почали святкувати День Незалежності і що є державними символами нашої країни.


Український фольклор та народна мудрість завжди зацікавлюють і дітей, і дорослих, тому всі із задоволенням брали участь в грі «Закінчи прислів’я» і слухали поетичні легенди України.  



Далі була подорож по мапі України: всім було запропоновано знайти на мапі місто або село, про яке хотілося б розповісти щось цікаве. Які ж це були зворушливі і невимушені дитячі спогади: Кривий Ріг та Івано-Франківськ, Верхньодніпровськ, Горлівка, Кирилівка, Донецьк, Дніпропетровськ – здається, що діти годинами могли б розповідати про свою улюблену країну. 




Але були і інші завдання. Так дітям було запропоновано оформити малюнками та підписами Лист – побажання всім дітям України в день її народження.




А ще всі бажаючі могли за допомогою солоного тіста зліпити кулончики із зображенням сердечка у жовто-блакитних кольорах – на згадку про цю зустріч.




Звичайно ж бібліотека – це книги. Всі присутні мали можливість познайомитися з енциклопедіями «500 найцікавіших питань та відповідей про Україну», «500 найцікавіших питань та відповідей про найвидатніших людей України», «Україна – славетні міста», «Україна на карті світу». Були тут також і журнали для дітей.



Але ж діти непосидючі, тому рухливі ігри та катання на гойдалках теж дуже сподобалися всім.



А тим дніпродзержинцям, що не знають, де на Лівобережжі знаходяться бібліотеки, роздавали рекламні буклети та візитки.


Отож, свято завершилося. Сподіваємось, що діти зрозуміли його головну ідею – Україна, це вони, їхнє сьогодення та майбутнє.

2 коментарі: