пʼятницю, 4 липня 2014 р.

Треніг з громадської журналістики у Дніпропетровській обласній бібліотеці.

3 липня у ДОУНБ пройшов тренінг з громадської журналістики для бібліотекарів та представників громадських  організацій. З Дніпродзержинська на тренінгу побували заступник директора Тетяна Дороніна, бібліотекар Мария Мазніченко та представники громадських організацій.
Тренінг проводила Олександра Целіщева, представник Центру регіонального розвитку "Топ - Кая". Вона розповіла, що таке громадська журналістика. 


Громадська журналістика – це абсолютно інша концепція формування та поширення інформації. Головним принципом громадської журналістики є те, що вона покликана спонукати громадян до активної соціальної позиції та до реальних дій. Громадська журналістика – покликана започаткувати двосторонній діалог з читачем. Саме читачі, а не редакція, визначають “порядок денний ” і зміст інформації, формують теми суспільної дискусії.
Отже головні завдання громадської журналістики можна визначити наступним чином: висвітлення актуальної суспільно-важливої проблеми, отримання зворотного зв’язку від читачів та  мотивування громадян до активних дій.

Також  учасники тренінгу розглянули  п’ять питань для розробки будь- якого інформаційного повідомлення:
1. Хто є вашою аудиторією і чого вона прагне?
2. До якої дії ви закликаєте аудиторію?
3. Чим вони зараз займаються і чого від них вимагають інші?
4. Що буде мотивувати аудиторію до дії? Яка в цьому для них користь?
5. Що робить дію, яку ви вимагаєте, більш реальною і дійсно можливою?



Тренер Олександра Целіщева розповіла як громадська журналістика може використовувати соціальні мережі.




Немає коментарів:

Дописати коментар