вівторок, 8 серпня 2023 р.

Котячий тато Ернест Хемінгуей

Пристрасний мисливець і рибалка, здатний застрелити носорога і боротися з тунцем гігантських розмірів, письменник Ернест Хемінгуей не мав слави любителя кішок. Це було до того моменту, поки його вірний друг Стенлі Декстер НЕ притягнув в його будинок милого кошеня. З того часу сусіди стали називати письменника Котячий тато.


У двоповерховому будинку-музеї письменника на мальовничому острові Кі-Уест, що в штаті Флорида, ось вже понад сім десятків років щасливо і безтурботно проживають нащадки його улюбленого кота породи мейн-кун на прізвисько Сноубол. Його подарував Хемінгуею знайомий капітан корабля Стенлі Декстер в 1935 році. Сноубол потрапив в будинок великого письменника крихітним кошеням, на маленьких лапках якого було шість пальців замість покладених п'яти. Він відразу полонив свого господаря спочатку незвичністю, а потім і характером.


Пройшли роки, і зараз в особняку Хемінгуея проживає близько п'ятдесяти котів. Майже всі вони також мають зайві пальці, причому у деяких їх не шість, а навіть сім. Предків Сноубол, що успадкували шестипалість, і називають «котами Хемінгуея».

Працівники музею зізнаються, що більшість відвідувачів приїжджає до них не заради того, щоб на власні очі побачити будинок, в якому жив і працював Хемінгуей, а щоб подивитися на його дивовижних кішок.

Немає коментарів:

Дописати коментар