понеділок, 21 серпня 2023 р.

Дитячий освітній хаб «М'ята» — простір радощів і щастя!

Дитячий освітній простір «М’ята» — ідеальні канікули для дітей 6 -12 років, робота якого спрямована на розвиток творчості дитини.

(Зображення згенероване з допомогою ШІ)
Як ви гадаєте чи можна проводити час весело та із задоволенням?
 Можна! Погляньте тільки на план роботи хабу. Зміна активностей щогодини.


А тижні які! Один яскравіше за інший! 


Ось, як приклад, Блакитний тиждень.

У понеділок День води, у вівторок День фонтанів!

Діти навіть не уявляли яка кількість фонтанів є у нашому місті. Нарахували цілих 9. Переглянув відео "Фонтани Кам’янського" швиденько вирушили до міського парку до фонтанів і знайшли там... справжнісіньку веселку!

Вона всім так сподобалася, що пізніше дівчата зробили райдужного дракона — оригамі. А ще пригадали водяних мешканців - медуз і намалювали їх.


Після ігор з водою на дітей вже чекало смачне літературне чаювання, під час якого познайомилися з цікавими фактами про річки Дніпро та Дунай, а потім залюбки розмальовували морські камінці. Не камінці, а справжні художні шедеври!


 День моря!

У середу  своїми таємницями з нами ділилося море. Виявилося, що грізна акула може стати книжковою закладинкою. 
                              

Почали читати книгу Євгенії Завалій "Місія "Порятунок": Дельфіни" і дізналися, що інколи дельфінів потрібно рятувати від людей. А ще наші дітки знову показали, які вони талановиті та креативні. Квест в бібліотеці "Знайди усе блакитне" завершився створенням оригінальних інсталяцій. Жодна з них не була схожа на іншу!

 День емоцій

У четвер  у хабі "М'ята" вчилися керувати власними емоціями. Якою доречною стала в цьому психологічна гра "Мемка Мімка 2" та караоке-гра "Відгадай пісню по емоціях".

Озброєні порадами психологині Віталіни Савченко та вправами з книги К'яри Піродді "Велика книга емоцій" тренувалися тримати свою лють під контролем. У нас все вийшло.

І, звісно, ми пам'ятали, що вода і свіже повітря дуже добре знімають стрес. Тож гралися повітряними кульками, змайстрували акваріум з рибками й зробили власноруч кульку — антистрес.


 День фламінго!

У п'ятницю гуляючи у міському парку біля одного з фонтанів побачили не тільки веселку, а й чудернацьких птахів фламінго. Нам вони сподобалися, і ми вирішили зробити фламінго у дитячому хабі "М'ята". Подивіться, як старанно працюють наші дітки і які незвичайні матеріали вони використовують для роботи. 


Ну хіба не чудові рожеві фламінго у них вийшли?


А які сюрпризи чекатимуть на дітей у наступному тижні тримаємо у секреті! Не можна все відразу! Але ви не хвилюйтеся! У наших бібліотекарок вистачить креативності, запалу та натхнення і на майбутній тиждень, і на майбутній місяць!


Як ви гадаєте, чому зрадіє  працівник хабу? Звісно ж, коли бачить радість на очах дітей! А ще коли дитина підходить, обіймає тебе і дякує, або коли шепоче на вушко й питає, можна я прийду ще і ділиться з тобою останньою цукеркою, або дарує свої малюнки й довіряє тобі свої маленькі секретики, а ти іноді не знаєш як реагувати на їхні істерики…але тримаєшся!

А ось і новий тиждень настав! Зустрічаємось і прощаємось задоволеними одне одним! І так щодня!

До зустрічі! З вами були Тетяна, Інна, Алла, Тетяна!

Проєкт «Створення освітніх дитячих хабів: просторів розвитку та безпеки» реалізується ГС «Культурна Ліга Сходу» в рамках Проєкту «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України», що здійснюється Deutsche Gesseiischaft für Internationale Zusammenarbeit (G1Z) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар