вівторок, 28 червня 2022 р.

Прав без обов’язків не буває

Книжковою виставкою "Оберіг нашої державності" (бібліотека — філія №8) розпочалися бібліотечні активності у кам'янських бібліотеках до Дня Конституції України.


Громадяни мають знати основний закон нашої держави, адже саме в ньому закріплені права, свободи та обов'язки людини та громадянина.

Для кращого засвоєння основного закону бібліотека - філія №9 підготувала своїм читачам пізнавальне відео, що закликає не лише знати свої права, але й вчитись відстоювати свої права і свободи.

Відділ електронної та бібліографічної інформації у пості #бібліограф_інфо на сторінці фейсбуку "Бібліотека на Шевченка" знайомить з історією першої у світі Конституції, що регламентувала права васала та його підлеглих - Конституцію Пилипа Орлика 1710 року – «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорозького».


Бібліотекарі бібліотеки на Шевченка тестували нову карткову гру для справжніх українців "Все буде Україна". Тут є карти з «безстрашними циганами», «заспокійливим Арестовичем», «воїном ЗСУ» тощо. Мета кожного гравця зібрати якомога більше карток.



На карточках написані запитання, і у кожного гравця є лише 6 секунд на правильну відповідь. За кожну правильну відповідь гравець отримує бали й той, хто заробить більше за гру, той визнається переможцем. Але переможцями стають всі, бо поінформованість гравців у новинах та сучасних мемах України в такий цікавий спосіб значно покращилась.


Гра сподобалась, тепер можна пропонувати її читачам. Охочі вже є. 
Тож замовляйте гру, тягніть картку, відповідайте на запитання і заробляйте бали для перемоги.

Книги нової України. Завдяки Українському інституту книги фонд читального залу поповнився новими книгами різної тематики: науково-популярні, історичні, біографії. Якісна поліграфія привертає увагу. Сподіваємось, що ці книги до вподоби нашим читачам. Адже читання розвиває, знімає стрес і подовжує життя.



Бібліотекарі бібліотеки - філії №3 зустрілися з дітками д/с "Пролісок", щоб розповісти про свято - День Конституції України. Нагадали їм про один із символів України - прапор, та що означають кольори на ньому.


За допомогою казкових героїв: вовка та козенят, Попелюшки та Мачухи .....розказали про їхні права та обов'язки.

28 червня у День Конституції України в бібліотеці-філії № 5 закінчилося офлайн опитування «Країна дитячих мрій». Воно розпочалося 1 червня у День захисту дітей і тривало майже місяць.

Про що ж мріють маленькі українці у цей важкий для нашої країни час?
А мрії різні, і зовсім дитячі: …«хочу собаку», «хочу полетіти на Мальдіви», «хочу, щоб мені купили самокат».., і вже зовсім дорослі: «хочу, щоб батько повернувся з війни», «хочу, щоб скоріше закінчилася війна», «хочу, щоб згоріла московія», «хочу, щоб Україна перемогла в цій війні», «хай буде мир»…

Свої мрії діти записували на паперових долоньках і клеїли їх на стенд. Бо кажуть, якщо мрію записати, вона обов’язково здійсниться.

Кожен з нас має право на мрію. Тож мрійте та дійте, адже мрії мають здійснюватися, а кожна дитяча мрія – це рушій розвитку та процвітання країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар