суботу, 25 червня 2022 р.

Літературна туса у бібліотеці на Шевченка

Тут знайомляться з дитячими письменниками та їхніми творами, грають в ігри та обговорюють важливі теми, малюють ілюстрації до творів, беруть участь у виставах, читають вголос.


Марія Дружко та Євгенія Яворська, Олег Майборода, Олена Ляшенко, Ірина Іваськів та Оксана Павлова були гостями й учасниками п'ятничної  літературної туси.

Кожен автор знайшов свій унікальний спосіб презентувати  власну творчість.  Оксана Павлова розповіла про основні інструменти письменника: зошит та ручку, чому саме вони особливі для неї та як саме вони стали головними героями її казок.


Читали та обговорювали фантастичний нарис про парасольку, а потім власноруч створили нову космічну планету!


Нова планета вийшла дуже яскравою та затишною!


Але все ж таки головний інструмент будь-якого письменника  слова. І про це розповіла бібліотекарка центральної бібліотеки для дітей Інна Табакова. 

Вона запропонувала дітям цікаві завдання з буквами і словами, ігри, кросворд,  каверзні запитання, словникові загадки. Знатний словограй вийшов.

Виявляється книжки можна читати не лише очима, а й пальчиками. Члени Національної спілки письменників України Марія Дружко та Євгенія Яворська познайомили дітей з книжками, що написані шрифтом Брайля, спробували почитати пальчиками, взяли участь у чудовому експерименті побувши й письменниками, й акторами та ілюстраторами. Сирена лише на мить зупинила творчий процес. Але й в укритті   продовжили фантазувати на тему казки Марії Дружко "Катруся та Квасько".

Письменниця, журналістка, блогерка Ірина Іваськив, яка дуже добре знає як розмовляти на серйозні теми з дітьми різного віку, запропонувала дітям попрацювати над календарем "Моя Україна". Вона знайшла свій емоційний метод, що дуже сподобався нашим маленьким відвідувачам.
Кожна дитина отримала зразок календаря «Моя Україна» та старанно заносила в нього дати, кольори, прізвища, події, що відбувалися в тому чи іншому місяці.



Згадали видатних українців, кольори прапора України, головні гори та річки України тощо.

Не забули й про Євробачення, помітивши дату у календарі 15 травня, написали назву гурту, пісню, яку виконували та написали англійською заклик лідера гурту підтримати Україну, врятувати Маріуполь та "Азовсталь".

На при кінці, як годиться справжньому українцю, привітали одне одного словами "Слава Україні.Героям слава".

Хвилювалися ми дарма. Діти розуміли ситуацію, яку ми обговорювали в такий незвичний спосіб. Поводилися адекватно, були активними й зацікавленими! І ми, дорослі, вдячні їм за це.

Це доказ того, що живу книгу не замінять жодні гаджети та інтерес до читання тільки зростає!

Зустрічі  відбуваються щоп'ятниці  в рамках проєкту "Реагування на надзвичайні події внаслідок бойових дій в Україні 2022" спільно з благодійним фондом "Карітас Кам'янське".

Немає коментарів:

Дописати коментар