суботу, 11 червня 2022 р.

Дітям про війну

Як говорити з дітьми про війну? Яких правил слід дотримуватися та чого точно не можна робити?
Днями до бібліотеки на Шевченка завітала журналістка, поетеса, композиторка Ірина Іваськів, яка дуже добре знає як розмовляти на серйозні теми з дітьми різного віку. Вона знайшла свій емоційний метод, що дуже сподобався нашим маленьким відвідувачам.


Із дітьми потрібно говорити про все. І про війну також. Не нагнітати, не давати забагато інформації, зайвого не ініціювати. Звісно, у залежності від віку інформація та її подача має бути різною. Чим менша дитина, тим менше стресової інформації потрібно їй повідомляти. Бути з дітьми у постійному діалозі.


У неї все вийшло. Кожна дитина отримала зразок календаря «Моя Україна» та старанно заносила в нього дати, кольори, прізвища, події, що відбувалися в тому чи іншому  місяці. 


Згадали видатних українців, кольори прапора України, головні гори та річки України тощо. 


Не забули й про Євробачення,  помітивши дату у календарі 15 травня, написали назву гурту,  пісню, яку виконували та написали англійською заклик лідера гурту підтримати Україну, врятувати Маріуполь та "Азовсталь".


На при кінці, як годиться справжньому українцю, привітали одне одного словами  "Слава Україні.Героям слава".

Хвилювалися ми дарма. Діти розуміли  ситуацію, яку ми обговорювали в такий незвичний спосіб. Поводилися адекватно, були активними й зацікавленими! І ми, дорослі, вдячні їм за це.


Немає коментарів:

Дописати коментар