четвер, 23 липня 2020 р.

Кіно просто неба

Карантинні обмеження тривають. Але члени клубу інтелектуального кіно мають можливість зустрічатись просто неба, у книжковому дворику бібліотеки на Шевченка м.Камя нське.


Керівниця клубу Наталія Бохан завжди тримає інтригу до останнього, ретельно готуючи  сюрприз для  глядачів. 

                    

На цей раз вона підготувала для перегляду американський німий фільм, комедійну драму 1921 року, один з перших голлівудських фільмів "Малюк". Це перша повнометражна режисерська робота Чарлі Чапліна, для якої він написав сюжет, був продюсером, композитором  виконавцем головної ролі.

Сюжет стрічки обертається навколо малої дитини, яку кинула мати незабаром після народження. Малюка випадково знаходить волоцюга. Тепер він має піклуватися не тільки про себе, а й навчити дитину виживати в цьому жорстокому світі.



Фільм мав величезний касовий успіх, і був другим фільмом за касовими зборами в США в 1921 році (його випередив лише фільм Рекса Інгрема «Чотири вершники Апокаліпсису» з Рудольфом Валентіно).

Фільм вважається одним із найкращих фільмів в історії кінематографа. На 6 липня 2020 року фільм займав 102-у позицію у списку 250 кращих фільмів за версією IMDb.

Дивовижно, наскільки можна перейнятися цією історією, яка показана на чорно-білій плівці й без єдиного виголошеного слова! Все просто, зворушливо та мило. Можна передивлятися цей фільм нескінченно. Такий він добрий і теплий.

Немає коментарів:

Дописати коментар