середу, 1 липня 2020 р.

Найнеймовірніші книги в світі.ч.2

Продовжуємо знайомство з книгами, що вражають не лише змістом а й формою.

Книги-скульптури




Прізвище Брайана Деттмера – «книжковий потрошитель». Він займається «бук-карвінгом», різьбленням по книгах. Йому потрібні скальпель, пінцет, ножиці і книги, а в результаті виходять твори сучасного мистецтва.

Сто тисяч мільярдів віршів



У книзі Раймонда Квінау всього 10 сонетів, але кожен з них розрізаний на тонкі смужки в один рядок довжиною. Читач може комбінувати смужки в будь-якому порядку – ритмічний малюнок від цього не змінюється, а смисловий малюнок придбає досить несподівані відтінки. Якщо читач захоче скласти всі можливі комбінації і буде читати їх вголос цілодобово, у нього на це піде приблизно 200 000 років.

Найбільша книга у світі



«The Codex Gigas» оригінальна назва цієї книги, але вона ще відома як «Біблія Диявола». Ким і чому вона була написана до цих пір невідомо. Легенда свідчить, що її написав чернець, якого замкнули за порушення чернечих принципів, і він присягнувся всього за одну ніч написати найбільшу рукопис у світі. Коли він зрозумів, що не зможе виконати свою обітницю то став молитися дияволу і той почув його молитви.


Найменша книга у світі


Неозброєним оком складно розібрати, що написано в цій книзі, але якщо збільшити її до 600 разів, стане ясно, що книга є найменшою у світі копією Нового Завіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар