четвер, 3 жовтня 2019 р.

Конкурс книжкових інсталяцій

У бібліотеках Кам'янського підбили підсумки конкурсу книжкових інсталяцій «Креативність + традиція = виставка-інсталяція» 


У конкурсі взяли участь 8 бібліотек, які довели, що книга  може розмовляти з читачем не лише мовою слів, а й мовою образів. Інсталяції – це спосіб оживити історії з книжок за допомогою предметів матеріальної культури.


Настав час оголосити переможців.

Гран-прі отримала бібліотека-філія №2 за свою інсталяцію "Зачарований словом". Це спроба реконструкції життєвого та творчого шляху відомого літератора, перекладача, колекціонера, культурно-громадського діяча Придніпровського краю першої половини ХХ ст., лікаря-терапевта за фахом Олексія Коваленка (1881-1962 рр.)

Серед переможців книжкова інсталяція бібліотекарів читального залу бібліотеки на Шевченка «Подорож із Кам’янського до Дніпродзержинська та назад», яка символізує історичний рух міста від 1750 року до сьогодення.  Крім атмосферних будинків та залізниці на інсталяції представлено книги з історії Кам’янського авторів Олександра Слоневського, Наталії Буланової, Миколи Чабана, Любові Алексієвської, а також картина художниці, члена Національної спілки художників України Валентини Лаушкіної.


Бібліотекарі центральної міської бібліотеки для дітей підготували експозицію "Незламна Ельна" за книгою краєзнавця Олександра Слоневського "Ельна". Це розповідь про жінку, життя якої розділилось на "до" і "після". Їхня інсталяція визнана найцікавішою та найзмістовнішою.

Бібліотекарі бібліотеки — філії №3  презентували проєкт  "Життя, вбране  в книжку" за книгою краєзнавця Олександра Слоневського "Ельна".
Над пам'яттю не власний час — головна ідея інсталяції. Поки жива пам'ять — живі люди. Про це свідчать речі, за допомогою яких розкрита книга.


Журі оцінило ініціативу завідувачки бібліотеки — філії №8 Тетяни Гончар щодо створення колективної книжкової виставки — інсталяції "Спочатку аз та буки, а тоді вже й до науки" за книгою українського письменника з Кам'янського Олега Майбороди "Абетка в казках" за нестандартний дизайн та творче самовираження.


Підтримані книжкові інсталяції бібліотек-філій №9, №6, №5 за використання креативних практик та художнє оформлення

Валіза пригод — інсталяція бібліотеки-філії №9


Осінь — інсталяція бібліотеки — філії №6


Доля однієї жінки на тлі двох епох — інсталяція бібліотеки — філії №5

Немає коментарів:

Дописати коментар