понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Від балерини до космонавта

Як ви думаєте що означає слово педагог? 


Виявляється слово педагог, як і багато інших у нашій мові, має давньогрецьке походження. І означало воно «дитиноведення, дитиноводіння». Чому? Тому що педагогами називали рабів, нездатних до фізичної праці, отже, єдине, що вони могли робити — проводжати до школи, а потім і забирати з неї дітей впливових людей.

А от вчителям арифметики пощастило трохи більше – їх у Давній Греції поважали та називали калькуляторами. Саме так.

Днями у центральній бібліотеці для дітей м.Кам'янське йшла дуже серйозна розмова з учнями колегіуму №16 про професії.

Бібліотекарки разом з письменницію  @Еліною Заржицькою та електронною книжкою «Абетка професій» допомогли учням зрозуміти переваги та недоліки деяких професій: лікар, пекар, перукар, маляр, водій, вчитель та бібліотекар.
 




Довідка:

Унікальну абетку професій та спеціальностей для дітей і спільно з дітьми створили у Дніпрі. Діти намалювати картинки, де  вони зобразили на їхній погляд ідеальні професії. 

Абетка містить твори 29 сучасних українських авторів із 17 міст, які проживають не тільки в України, а й в Чехії та Македонії. Це 20 реалістичних новел та 9 казок, які знайомлять юного читача з найрізноманітнішими професіями: від двірника до конструктора космічних літальних апаратів.

Повний перелік виглядає так: архітектор, балерина, бджоляр, бібліотекар, військовий, вчитель, геолог, гірник, двірник, дресирувальник, еколог, електрик, зварювальник, квітникар, конструктор космічних літальних апаратів, кравець, кухар, лікар, льотчик, металург, механік, модельєр, музикант, провідник потягу, слюсар-сантехнік, столяр, хімік, штукатур.

Ідея абетки належить українській письменниці-казкарці Еліні Заржицькій



«Абетка професій», — проект благодійний, його можна безкоштовно завантажити на сайті https://toloka.to/t86096

1 коментар: