суботу, 31 березня 2018 р.

«Читай! Формат не має значення»

Майже 300 учнів  2 – 5 класів СЗШ № 29  разом з бібліотекою-філією №5, що на Лівобережжі взяли участь у книжковому марафоні, який відбувся  у Всеукраїнський тиждень дитячого читання.


Молодші знайомилися  з улюбленими книжками своїх батьків, бабусь та дідусів завдяки ретро-огляду «Що читали наші батьки». Дивувалися тому, що багато книжок, які користуються великим попитом у сучасних дітей, були популярними і в минулому столітті. Серед них «Пригоди Буратіно…» О. Толстого, «Чарівник Смарагдового міста» О. Волкова, «пригоди Капітана Врунгеля» А. Некрасова, «Пригоди Цибуліно» Дж. Родарі, «Тореадори з Васюківки» та «Незвичайні пригоди в лісовій школі» Всеволода Нестайка та ін.
Потім обговарювали книжки сучасних авторов, які залюбки раділи б прочитати майбутнім поколінням. Школярики назвали книги: Сашка Дерманського «Чудове Чудовисько», Джеремі Стронга «Ракета на чотирьох лапах», Іана Вайброу «Капосна книжка Малого Вовчика», Каті Матюшкіної «Кіт да Вінчі…».


Учні 4-х класів вирушіли в  Оn-line-подорож  до  «Історії книги: від сувоїв і папірусів, шкіри і дощечок, каменю і паперу до електронної форми». Особливу зацікавленість у дітей викликала покрокова інструкція з виготовлення паперу в домашніх умовах. Уявляєте, яке враження може справити авторська листівка «hand made» та ще й з паперу, зробленого власноруч!


Учні 5-х класів на  літературному  диліжансу  відправилися на зустріч із сучасними українськими авторами та їх творами: Сашком Дерманським, Сергієм Гридіним, Іваном Андрусяком, Олею Русіною, Оксаною Радушинською, Оксаною Лущевською та ін. Їхня творчість зламала стереотип, що українська дитяча література нудна та нецікава. Відтепер все більше дітей надають перевагу українським авторам.



Тиждень інформації виявився дуже плідним. Багато чого нового і цікавого дізналися учні аж дев'яти класів, деякі з них не забарилися прийти до бібліотеки, щоб продовжити своє знайомство з книгою.

1 коментар: