середу, 21 березня 2018 р.

Кіноклуб Docudays UA ПРОМЕТЕЙ. Народжений померти

Кіноклуб Docudays UА ПРОМЕТЕЙ про права людини, метою якого є сприяти активізації діалогу про права людини в українському суспільстві, один з найважчих й найцікавіших клубів, що діють в юнацькому відділі

Історія ув’язненого – рецидивіста, який в рамках програми «Дует», що була реалізована за ініціативою Краківської в’язниці і Будинку соціальної допомоги, працює в центрі з розумово відсталими дітьми.. Протягом декількох місяців камера спостерігає за 24-річним Робертом Ячугой, який з 15-річного віку перебуває в місцях покарання. Роберт опікується дітьми, одягає їх, годує, миє і проводить з ними вільний час.

Після перегляду фільму відбулося обговорення проблематики, яку підіймає фільм, з точки зору правозахисту з учнями старших класів СЗОШ №31.
Учні протягом фільму спостерігають, як змінюється Роберт, чи то як його змінюють діти з проблемами розвитку.120 хвилин неймовірної тиші, майже сліз супроводжували перегляд фільму. Всі разом намагалися зрозуміти, що означає назва фільму «Народжений померти», згадували найбільш ключову сцену у фільмі, яка фіксує перелом у долі Роберта.

Усі дійшли висновку: це фільм про зміни в людині, про те, як зароджуються і міцнішають почуття. Можливо, цей досвід є першим досвідом людських взаємин для обох сторін...

Немає коментарів:

Дописати коментар