середу, 12 липня 2017 р.

Співзвучність в ритмі літа.

На арт - майданчику "Співзвучність" у Центральній міській бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка знову зібралися цінителі прекрасного.



Програма зустрічі біла дуже насиченою: свої твори читали поети Ганна Купрій, Сергій Майданний, Андрій Енбулатов.
Свою творчість продемонстрували Олена Грицанюк. Вона займається виготовленням натурального мила.



Миловаріння в домашніх умовах – це мистецтво і задоволення - розповідала Олена. Виготовляти мило в домашніх умовах можна кількома способами. Відрізняються вони матеріалом, який використовується при цьому, а також процесом виготовлення. Мило можна варити з основи, тобто готового промислового мила. Для цього найчастіше купується мило дитяче, так як воно не містить, або містить незначну кількість добавок, ароматизаторів, барвників. Можна варити мило і з прозорої або матової промислової мильної основи без кольору і запаху. Така основа купується в спеціалізованих магазинах, яких на просторах Інтернету зараз дуже багато.






Етапи виготовлення мила своїми руками: Розплавлення основи (або варіння з «нуля»). Основу подрібнюють, поміщають в спеціальний посуд і плавлять двома способами: на плиті або в мікрохвильовій печі (ємність підбирається відповідна). Додавання в розплавлену масу есенцій (ароматичні масла, духи, ваніль, мед та інше). Підфарбовування основи. Для цього може підійти все, що підкаже фантазія, але додавати варто поступово і не перестаратися. Інші добавки. Це можуть бути рослинні масла, компоненти для скрабу – мак, цукор, подрібнені трави, мелену каву та інше. Заливка у форми. Тут все просто: підійти в якості форми може і дитяча «пасочка», і пластикові коробочки і лотки від масла або сиру, форми для випікання, а можна придбати в спецмагазинах готові форми, але це буде вже трохи дорожче.

Інший майстер Едуард Енбулатов продемонстрував своє мистецтво різьблення по кістки.



Особливо багатий орнаментальними варіантами декор прикрас. Тут Едуард застосовує усі види геометричного орнаменту. Самим улюбленою прикрасою майстра є глазковый орнамент. Зазвичай на гребені вирізувалося від трьох до п'яти розеток, контур яких складається  з маленьких гуртків - вічок.



Всі залишилися задоволені зустріччю і спілкуванням.



Немає коментарів:

Дописати коментар