четвер, 27 липня 2017 р.

Письменник з душею дитини :Спиридону Вангелі - 85 років.


Школа маленького читача в бібліотеці-філії№4 працює і літньої пори. 


В липні бібліотекар Карпанова С.О. знайомила малюків старшої групи№5 СНДЗ№21 "Струмочок" з творами молдавського дитячого письменника Спиридона Вангелі , який святкує своє 85 річчя.  


Краще сказати про Спиридона Вангелі може  тільки він сам, через  свої чудові мініатюри, через образи дітей, через свою любов до рідної мови,краю та своєї спадщини. "Я просто писав про хлопчика, який  жив у моій душі." І це дійсно так.

Спиридон Вангелі одержав освіту в Кишиневі,в університеті ім.І Крянге. Це було  в тисяча дев'ятсот  пят'десят другому році. Минуло стільки років, але слова: прості, добрі, теплі, щирі - якими пронизані всі твори цього писменника допомагають нам, дорослим, виховувати дітей, формувати глибоку повагу до сім'і та національне усвідомлення, як іншої, а також і своєї культури. 


З молдавського фольклору маленька байка про жадібного пана, який з одної овчинки вирішив зробити не одну, а сім кушм. Пан Спиридон, писменник з чистою душею дитини, зміг однією кушмою обігріти, приласкати всю велику родину цілого сіла. 
Наші діти теж видчувають тепло доброго гумору під кушмою Гугуце. Слухали добре, всі хотіли висловитись.На запитаня відповідали хором.

   Бажаємо сучасним дітям справжніх писменників - як Спиридон Вангелі!    

Немає коментарів:

Дописати коментар