вівторок, 8 грудня 2015 р.

В бібліотеці пройшов тренінг, який об’єднав місцевих мешканців та переселенців.

5 грудня в  юнацькому відділі міської бібліотеки ім. Тараса Шевченка, відбувся тренінг під назвою «1+1» в межах ініціативи  «МІКС» «Позитивні вихідні - крок до взаєморозуміння», який реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні (в межах проекту «Реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») та фінансової підтримки Уряду Японії. 


Тренінг пройшов  завдяки ініціативі команди молодих соціокультурних аніматорів - небайдужих молодих людей, які живуть у Дніпродзержинську та хочуть допомогти налагодити культурний, міжособистісний зв’язок між переселенцями та місцевими мешканцями, шляхом проведення об’єднуючих позитивних заходів.


Головною метою тренінгу є налагодження взаєморозуміння в громаді.
Ініціатори тренінгу вважають, що в швидкому розвитку та динаміці соціальних інфраструктур, особливо в кризовому стані, дуже гостро постає проблема адаптації людей до нових місць проживання, налагодження особистісних контактів, впровадження в життя своїх задумів, а також звичайний побут, які в несприятливій атмосфері, з часом, можуть призвести до особистісної катастрофи. В таких ситуаціях, слід приділяти особливу увагу загальному стану суспільства. А також, слід починати діяти. Маючи добрі наміри, волю та бажання небайдужих людей, досягнення мети стане більше ніж можливим. А завдяки співпраці з бібліотекою, активна молодь матиме змогу розвивати свої соціальні ініціативи та громадську діяльність.
Перевагою цього тренінгу є його інтерактивність і динамічність. Такі форми взаємодії допоможуть людям набути навичок соціальної комунікації безпосередньо в самому процесі, що зробить його більш ефективними.



Різноманітні ігри, конкурси, соціально-комунікативні заняття, інформативно-інтерактивні блоки – це все те, що допомогло створити сприятливі умови співпраці в колективі зацікавлених проблемою людей, позитивно налаштувати їх на відкриття нових навичок, знань та вмінь, яких сьогодні не вистачає в сучасним українцям.
На тренінгу був присутній практикуючий психолог, чий досвід відкрив дещо нове для учасників, пояснив стилі поведінки людей в різних ситуаціях, навчив новим прийомам комунікації та подоланню стереотипів.
Під час тренінгової сесії, було використано чимало прийомів налагодження стосунків між учасниками, де вони змогли розкритись та висловити свої думки.
Для зняття емоційного напруження допомогла  арт-терапія, яка одночасно була простою, веселою, та, найголовніше – корисною.



Немає коментарів:

Дописати коментар