неділю, 6 грудня 2015 р.

До Дня Збройних Сил України.

До Дня Збройних Сил України бібліотекарі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка підготували урок мужності  для студентів медичного училища.
Завідуюча читальною залою Людмила Руденко розповіла молоді про історії свята, про формування основ Збройних Сил України.


 












День Збройних Сил України відзначається щорічно 6 грудня, свято встановлене Верховною Радою України в 1993 році.
Військо – основа державності. Українське військо завжди було одним з найсильніших і одним з найпотужніших.
 Козацьке військо впродовж віків було армією, яка протистояла чужинцям, яка боронила свою землю і український народ від загарбників. Запорізька Січ уславилась іменами Байди Вишневецького, Сагайдачного, Хмельницького, Дорошенка, Сірка, Виговського...
Не дивлячись на виниклі економічні та інші труднощі, які випали на долю нової незалежної української держави з розпадом Радянського Союзу, діючому складу українських військових вдалося не лише зберегти високий професіоналізм, боєготовність і хороші армійські традиції, але і стати однією з найсучасніших і боєздатних армій на пострадянському просторі. На сьогоднішній день сили українських миротворців широко затребувані всім світовим співтовариством, що свідчить і про високі технічні можливості, і про довіру до професійної підготовки військовослужбовців Збройних Сил України.  Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.


У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів, бажаємо їм міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів, кохання і всіх благ! Божих благословень Вам і Вашим родинам! Зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар