четвер, 3 грудня 2015 р.

Можливості - обмежені , здібності - безмежні:до Всесвітнього дня інвалідів.

Кожного року на початку грудня в школах міста проходить Тиждень доброти. Бібліотека-філія №4 разом зі своїим партнером по співпраці НВК№13 також традиційно бере участь у цій акції.  Бібліотекарі готують інформаційні години , бесіди , обговорення , виставки , огляди книжок. 
Напередодні дня інвалідів в бібліотеці була проведена інформаційна година "Можливості-обмежені, здібності-безмежні"для учнів 6-х і 7-х класів.



 В своєму повідомленні бібліотекар зробила акцент на тому , що чисельність інвалідів в нашій державі становить 2,7 млн. осіб ( це близько 4 % населення країни). Сьогодні ми тільки й чуємо такі слова, як “толерантнісь”, “рівні можливості”… Проте більшість людей в наш час ставиться до людей з обмеженими можливостями з насторогою, страхом, навіть вороже. Чому ми боїмося інвалідів? Головне:чесність, справедливість та співчуття. Існує величезна прірва між тим, на що ці люди здатні в житті, і тією роллю, яку їм підготувало суспільство. Іспанський письменник Мігель Сервантес, видатний німецький композитор Людвіг ван Бетховен, французький тифлопедагог Луї Брайль, легендарний льотчик Олександр Маресьєв, болгарська пророчиця Ванга, російський художник Григорій Журавльов були інвалідами, а зробили величезний внесок в розвиток людської цивілізації. Бібліотекар познайомила дітей зкнижковою виставкою, на якій були предсавлені художні твори, які розповідають про мужність і оптимізм людей з обмеженими можливостями та їх взаємини зі здоровими однолітками.Нові книжки і твори, які вже забулися за давністю років.



 Наприкінці зустрічі разом з дітьми затвердили Золоті правила відношення до людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар