вівторок, 17 листопада 2015 р.

7 дивовижних казкових героїв, яких вигадали українські письменники.

Вінні-Пух, Карлсон, Чебурашка… Цих персонажів знає кожен! А от чи існують герої, вигадані українцями і гідні того, щоб ними захоплювалися та любили?
Український контент пропонує добірку історій про найбільш чудернацьких створінь, яких вигадали українські письменники!

Дракон Омелько

DRAKON_OMELKO_forzac

Дракон Омелько любить розповідати казки… Та що там – він просто-таки невтомний казкар, готовий вигадувати все нові та нові історії від ранку до вечора! Щоправда, ці дивовижні оповідки не завжди знаходять слухачів. Адже тільки-но Омелько підкрадається до когось, щоб розповісти казку, як усі одразу верещать: «Дракон!» — і втікають…
Сашко Дерманський, «Казки дракона Омелька»


Бухтик

2 - 0003(2)

Дивовижне підводне створіння, вигадане Володимиром Рутківським. Цей незвичайний герой має шерсь, ріжки і чудово плаває. А ще – він неабиякий бешкетник! А тому просто приречений на читацьку любов.
Володимир Рутківський, «Бухтик з тихого затону»


Кентавр Габріель

cdzgju7PFys

Габріель мешкає у гущавині лісу. Він грає на арфі, флейті і сопілці, читає кам’яні книжки і п’є чай з духмяних трав. Білки стрибають Габріелеві на плечі, і той катає їх на собі. Цей дивовижний добрий кентавр товаришує з лисицею і грає з ведмедиком у горішки.
А ще – чекає на своїх батьків.
Марина і Сергій Дяченки, «Габріель і сталевий Лісоруб»


Лулука

5345

Це таке собі сонечко, добра і щира душа. Лулука може літати, бо ще не подорослішав. У нього добра мама, яка готує найсмачніше за всіх, і дивний батько, який думає про дивні речі. Маленьке звірятко Лулука – з тих мандрівників, що готові вирушити у незнайомий світ заради порятунку іншого. А поки ніхто не кличе на допомогу, Лулука мешкає в оселі поміж Ко­ренів Найбільшого Дерева, де так затишно пахне здобою, шоколадом і кавою.
Катерина Паньо, «Сонечко для мами Лу» 


Чудовисько Чу

3426

Незвичайне створіння із густою яскраво-рожевою шерстю. Чу постійно вигадує нові забавлянки і знає чимало цікавих історій та страшилок. А ще має унікальну здатність розчинятися в темряві, як і годиться справжньому чудовиську.
Сашко Дерманський, «Чудове Чудовисько»


Чекалка

img039

Казкове страшидло з роду бабаїв та бабаїх, якими зазвичай, батьки лякають неслухняних і вередливих діток. Насправді це фольклорний образ, адже Чекалкою і справді лякали неслухняних дітей на Слобожанщині й Полтавщині. У книзі це страховисько постає схожим на аж занадто досвідченого педагога.
Іван Андрусяк, «Стефа і її Чакалка» 


Хоботарки

obj-123

Дивакуваті свинки з хоботами, що мешкають у власному вигаданому світі. І вони не прото забавляються, а рятують світ! Відомий хоботарський архітектор Герман Миша спроектував у Дивовижному Лісі найвищу в світі антену стільникового зв’язку. Одного дня трапилася катастрофа: Весняне Сонечко зачепилося промінчиком за антену, і зупинився час.  Негайно була скликана хоботарська нарада, щоб розробити стратегію порятунку світу.
Леся Кара-Коця, «Пригоди хоботарок. Порятунок Весняного Сонечка»

Див.:https://ukontent.wordpress.com/2015/11/15/7-dyvovyzhnykh-kazkovykh-heroyiv-yakykh-vyhadaly-ukra/

1 коментар:

  1. А я б згадала книжку свого дитинства "Мінімакс - кишеньковий дракон" Костецького ;)

    ВідповістиВидалити