понеділок, 9 листопада 2015 р.

Слово до слова складеться мова...

Людині Богом визначено місце народження, країна, небо. А ще -мова. 3-го та 5 –го листопада, напередодні Дня української писемності та мови, у мовознавчому кафе «Словограй» бібліотеки-філії №7 зустрілися знавці української мови – учні СШ 25 та СШ 30, щоб вшанувати рідне слово. Школярі мали змогу показати свої знання, навички, ерудицію , кмітливість.








 

Розділившись на 2 команди «Мовознавців « та «Лінгвістів» діти змагалися у мовознавчих конкурсах. В меню кафе було багато незвичних страв : салат «Вітамінний» (дописати афоризми та їх розтлумачити) ; екзотична страва «Еруня» (знайти зайве слово у синонімічному ряду) ; салат «Шедевр» (треба було скласти розповідь з 5 речень,де всі слова починаються на одну букву) та ін.


Гаряча страва в горнятках виявила самого кмітливого гравця. Сподобався учасникам напій «Солодка нотка», де з поданих на аркушах літер, треба було скласти слова і підібрати до них антоніми. Учасники команд відгадували кінцівки прислівїв , загадки . Найскладнішим був конкурс у конвертах ( треба було знайти пари фразеологізмів- синонімів). А розвеселив усіх конкурс скоромовок.

Хоча конкурсів було багато час сплинув швидко. Діти успішно справилися з завданнями і це принесло їм щире задоволення. Це ж так природно - розмовляти рідною мовою. Це те ж саме , що дихати.

Немає коментарів:

Дописати коментар