середу, 2 вересня 2015 р.

Три бажання.

 1 вересня в Центральній бібліотеці для дітей багато років поспіль - найгарячіша пора! Бібліотекарів ЦДБ запрошують до себе на перший урок наші давні друзі.В цьому році нам довелося виконувати три бажання наших колег - нас запросили до першокласників 1а класу колегіуму №16, до 9-х класів гімназії №11, а в гості до бібліотеки захотіли прийти 2а клас колегіуму №16.Що робити, коли працюють тільки двоє? І тут на поміч приходять друзі нашої бібліотеки.Перший урок в 2а класі погодилася провести читач бібліотеки,доцент Донецького університету Буга Тетяна Володимирівна.



 "Це наше все і все  твоє" - назва першого уроку, який провела Буга Т.В.Разом з дітьми вони пригадали державні і народні символи України, подорожували по карті,розповідали вірші.Діти почули розповідь про визначні місця нашої країни,про її видатних синів і дочок.


В цей же час в гімназії №11 заступник директора по роботі з дітьми Дорофеєва Т.В. розпочала перший урок "Полюби Україну в собі". Бібліотекар підготувала розповідь про український менталітет, який за тисячолітню історію увібрав у себе риси трипільців, скіфів, греків, сарматів, жителів Київської Русі.Учні дізналися,з яких часів у нас "хата з краю",від кого українські жінки запозичили норовливий характер і здатність гарно одягатись,чому наші чоловіки майстри на всі руки, але роблять інколи все на тяп-ляп і чому і досі живучий вираз "на мій вік вистачить" .

 А до малюків з 1а класу колегіуму №16 на Перший в житті урок завітала Шопокляк (бібліотекар Табакова І.М.). Старенька дуже хотіла навчатися разом з першокласниками, тож діти погодились прийняти її до свого класу і навіть навчили правилам гарної поведінки, адже вона дозволяла собі сідати на парту, голосно дути у ріжок, гучно бити в барабан, шарудіти обгорткою і смачно їсти шоколадні цукерки.



    Всі ми отримали багато квітів і задоволення від того, що ми потрібні.



Немає коментарів:

Дописати коментар