пʼятницю, 23 серпня 2013 р.

Міністерство формує державну стратегію розвитку культури в Україні на 2014 рік.

«На 2014 рік заплановано відновлення загальнодержавних зборів працівників культури, результатом яких має стати цілісне бачення стратегії розвитку культури в Україні», – про це під час відеоконференції з регіонами в Будинку Уряду повідомив заступник міністра культури України Віктор Балюрко.
        Серед пріоритетних завдань Міністерства заступник назвав збереження цілісної мережі закладів культури і мистецтва, питання щодо підготовки кадрів для музеїв і бібліотек, ухвалення закону про культурну спадщину, який об’єднає три закони: про охорону культурної спадщини, про охорону археологічної спадщини та про переміщення музейних цінностей.
        «Крім цього, ми працюємо над створенням Державного реєстру нерухомих пам’яток. На жаль, ця робота відбувається дуже повільно. Сьогодні в Україні налічується понад 140 тис. різноманітних нерухомих пам’яток, натомість зареєстровано лише близько 5 тис. Ми намагаємося спростити систему внесення до Державного реєстру, тому що наразі вона надто складна», – зазначив Віктор Балюрко.
          Окреслюючи перспективи розвитку галузі, заступник міністра культури України наголосив, що в 2014 році заплановано низку заходів, які відзначатимуть
ся на державному рівні. Зокрема, святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, заходи з нагоди 70-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників, у тому числі конкурс-огляд музейних експозицій на тему Великої Вітчизняної війни, а також всеукраїнський фестиваль музейних сайтів.

Немає коментарів:

Дописати коментар