четвер, 15 листопада 2012 р.

100 років від дня народження Андрія Малишко.

Андрій Малишко — поет-лірик від Бога. Його голос, то ніжний і схвильований, як перші слова кохання, то гнівний, сповнений пристрасті вибухової сили, не можна сплутати з чиїмось іншим. Навіть у ряду визначних талантів, яких дала українська поезія світові в двадцятому столітті — Максим Рильський, Павло Тичина, Євген Маланюк, Богдан Ігор Антонич, Василь Стус, — постать Андрія Малишка не блякне, вирізняється глибокою поетичною самобутністю, власним баченням світу, органічним єдинокорінням з народнопоетичною творчістю, інтимним тоном звучання, навіть коли він говорить про світові, загальнолюдські проблеми. А ще — пісенністю своєї лірики, тим, що кожен її рядок бринить за камертоном української народної пісні. 

 

 
           105 років від дня народження Астрід Ліндгрен.


 «Я пилюльку проглочу, Старой стать я не хочу!». Ці слова з відомого твору «Пеппі Довгапанчоха» стали назвою веселої вікторини, яку провели бібліотекарі з бібліотеки – філіалу № 5 і присвятили цей захід 105-й річниці з дня народження всесвітньо відомої письменниці Астрід Ліндгрен.  
 14 та 15 листопада на цей захід завітали групи дітей з ДДПС.


 Відповіді на питання вікторини діти давали як самостійно, так і шукали їх в книжках. Всім відомі вислови, такі як: «Спокойствие, только спокойствие», «Дело то житейское» та інші, а також заразливий сміх дітей супроводжували цей захід.
Вже за традицією, наприкінці заходу діти дивилися мультфільми. Цього разу це були історії  про Малиша та Карлсона. Дітлахи постійно коментували різні епізоди з цих мультфільмів та дуже веселилися.
Добра та весела атмосфера не залишала стіні бібліотеки ще протягом декількох годин.


                 

Немає коментарів:

Дописати коментар