середа, 5 червня 2024 р.

Беремо й робимо літо!

Війна внесла свої корективи не лише в доросле життя, але й в дитяче. Бібліотекарі роблять все аби в дітей було літо. Подивимось як це відбувається в бібліотеках Кам'янського!


Читачі, члени родинного клубу "Джерело", бібліотекарки лівобережної бібліотеки на Харківській,67 вирішили не йти на канікули, а зустрічатись у бібліотеці щодня.


Підготували візитки, пам’ятки про книгу та бібліотеку, повітряні кульки й пішли запрошувати до бібліотеки нових читачів.
Було весело! Кілограми з’їденого морозива та піци, літри випитих напоїв, море ігор, позитиву і гарного настрою!!!

 

Які молодці! У них все вийшло! І самі розважались просто неба і нових друзів знайшли.

Бібліотекарки дитячої бібліотеки Соцміста не гаяли часу та пішли на побачення до найменших читайликів. Разом читали віршики та загадки про літо. Всі уважно слухали та активно відгадували.

Навіть тривога їм не стала на заваді й вони продовжили у сховищі, де не по літньому холодно!


Бібліотекарки бібліотеки в Карнаухівці вміють підтримати діткам гарний настрій. За участі благодійного фонду "Карітас Кам'янське" в парку біля бібліотеки організували ігрову локацію. Діти залюбки долучилися до ігор, майстер-класу та веселих перегонів. Дорослі й самі раділи дитячим веселощам та їхньому дзвінкому сміху!


Бібліотекарки бібліотеки на Пузирьова спільно з партнерами ДМШ №3 щороку просто неба влаштовують мистецьки акції "Арттерапія мистецтвом". Послухати музичні виступи дітей завжди збирається багато жителів Соцміста.


З третього червня розпочав роботу благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.
У першій день літа бібліотекарки бібліотеки на Шевченка відкрили виставку дитячого малюнку вихованців Smart studia з Романкова (керівниця Марина Салтикова).
 

Усі відшукали свої роботи та зробили фото на згадку. Знайшли всі малюнки на яких зображені котики, виявилося аж 17 робіт. Так, так. Ми порахували.
У книжковому дворику і діти, і батьки спробували себе у козацьких змаганнях: пройшлися слідами справжніх козаків, розгадали таємне послання, влаштували веселу фотосесію. Звісно, без цього свято – на свято. Дякуємо Ірині Каверіній, методистки КЗ "Донецький Палац молоді "Юність" за підтримку.
А який сюрприз підготували наші друзі – юні актори з театральної студії "Theatre-studio (керівник Олійник Світлана) Центру позашкільної роботи та дитячої творчості. Дитяча вистава "38 папуг" була чудовим завершенням нашої зустрічі.
Бібліотекарки відділу абонемента бібліотеки на Шевченка вже підготували до подорожі Книжкову валізку, де зібрані сучасні книжки з цікавими та крутими рекомендаціями! Ну яке ж це літо без книжок!



Загальномистецька акція з відновлення ментального здоров'я містян та гостей нашого міста розпочалася у травні й триватиме до вересня.
Арттерапія – методика, яка є напрямком психотерапії, використовується не так давно, але стрімко розвивається і вже довела свою ефективність. Метод включає безліч підвидів, включаючи прикладне мистецтво.
🪡🇺🇦
Ось так щотижня о четвер і п'ятницю проходять сеанси арттерапії просто неба на майданчиках Ліцею №16 та кінотеатру "Мир"

Локація бібліотеки на Шевченка "Вишиваємо рушник-оберіг для міста" разом з Костянтином Діденком (Бахмут).


Локація бібліотеки на проспекті Нескорених "Вишиваємо рушник-оберіг для міста" разом з Костянтином Діденком (Бахмут).


Веселий настрій і позитивну атмосферу вміють створити бібліотекарки бібліотеки на Чиженка. Діти залюбки грають у фанти-завдання, діляться своїми мріями, беруть участь у конкурсі малюнків "Світло дитячих мрій". Малюють море, сонце, квіти, яскраві будинки, дивовижні автомобілі-динозаври. Хлопчики планують побувати в справжньому танку, а дівчатка мріють про повернення подружок з Європи... - всі разом, вони мріють про перемогу і малюють МИР....



А скільки всього ще попереду: майстерки, арттерапевтичні вправи, мультики та кіно, ігри, прогулянки, подорожі парками та скверами, квести, квізи, творчі виставки, конкурси, зустрічі з друзями!

Ми все робимо аби в дітей було літо.






Немає коментарів:

Дописати коментар