неділя, 2 червня 2024 р.

Краєзнавчий екстрим

Презентація книги «З любов’ю і самозреченням. Нариси про лікарів Придніпров’я ХІХ – першої половини XX століть» попри всі негаразди відбулася!

Коли твої друзі вас підтримують і приходять на допомогу – все виходить, навіть відключення електроенергії бібліотекам міста протягом декількох днів не зупинило краєзнавців з Кам’янського, Дніпра, Підгороднього прийти на зустріч з авторами книги – заслуженим журналістом України, письменником-краєзнавцем Миколою Чабаном, заслуженим лікарем України, кандидатом медичних наук Зоєю Шевцовою, доктором медичних наук, професором Володимиром Гапоновим - нашими давніми друзями.
У книзі переважна частина матеріалу зібрана з архівних земських джерел, спогадів, щоденників, нотаток і листів. Одні нариси – популяризаторські, але більшість – дослідницькі, ексклюзивні й публікуються вперше. У виданні понад вісімсот ілюстрацій, рідкісних світлин з державних і приватних колекцій, а також старовинні документи.
Чимало персоналій повертається із забуття. Це науковці та земські лікарі, дехто з персонажів внаслідок своєї жертовності та самовідданої праці загинув на бойовому медичному посту в роки Першої світової війни та під час епідемій, книга містить розділ, присвячений благодійникам і меценатам, які сприяли становленню і розвитку медичної служби у Придніпров’ї.
Завдяки членам краєзнавчого товариства Кам’янського, книга тепер є у фондах бібліотеки.










Немає коментарів:

Дописати коментар