середу, 13 грудня 2023 р.

Бути своїми.Національний тиждень читання:підсумки

Закінчився  третій Національний тиждень читання "Бути своїми".Такого насиченого подіями тижня у нас давно не було.


Бібліотекарі залучили майже всі ресурси, що існують аби привернути мешканців міста до книги, читання, бібліотеки: презентації книжкових новинок, зустрічі з читачами, літературні ігри, обговорення книжок, відеопрезентації, бібліотечний адвент, літературні вечори, тиждень дарування книжок "Задонать книжки бібліотеці", навіть книжковий подкаст "Наосліп" презентували.

Трохи статистики

👍У Національному тижні читання взяли участь 11 публічних бібліотек Кам'янської ЦБС
👍За тиждень до нас приєднались 42 нових підписників у соцмережі фейсбук та інстаграм
👍Записалось до бібліотек 153 нових читачів
✌Понад 17 000 переглядів відео, створених для цього тижня
👏Отримано нових книжок у дарунок - 117 примірників

Книжковий донат

Красно дякуємо Тарасу Шмігеру, Мазуренко Карині, Фазліч Діні, Ользі Лящевській, видавництву RM (Рідна мова), які прикрасили наш тиждень читання книжковими новинками, часописами, адвент календарями.


А відео "Як ми розпаковували подарунок від видавництва RM (Рідна мова)" за тиждень набрало майже 14 000 переглядів

Відеопрезентації #язнайшласвоюкнигу 

Кожний день розпочинався з найсмачніших ароматів гарячої кави, смачної випічки та сторінок нової книги! 
https://www.facebook.com/bibliotekashevchenka/videos/369936245438935
https://www.facebook.com/bibliotekashevchenka/videos/415165760936260
https://www.facebook.com/bibliotekashevchenka/videos/1045673116467082
https://www.facebook.com/bibliotekashevchenka/videos/2116839972002377
https://www.facebook.com/bibliotekashevchenka/videos/7350868721599377

Щоб вільно і красиво читати українською мовою, треба……бажання та мотивація. Для нас мотивація очевидна, бути озброєними книгою щодня, адже це найпотужніша зброя для нас українців, яка здатна змінювати світ. Думайте українською! Розмовляйте українською! Читайте українською!

У новому випуску програми BookTime презентуємо вам добірку книг про жінок з дивовижними, а часом і непростими долями.
Серед них бестселер "Соловей", екранізований роман "Там, де співають раки" та автобіографічний роман "Кондитерка втікачка".

Темою обговорення в Літературний клуб СвітоГЛЯД був роман видатного французького автора Віктора Гюґо «Людина, яка сміється».

Роман, що не лишає байдужим. А знову і знову порушує відвічні питання про душу людини, силу, красу, владу, спокуси… Яскраві сюжети, признатися, не завжди легко сприймати зараз. Але коли шлях пізнання був легким?


Читання… і не тільки стало темою обговорення учасниками клубу «За покликом душі»(Бібліотека на проспекті Перемоги). За дослідженням соціологів та власними спостереженнями прийшли до висновку, що під час війни читати стали більше, а особливо – історичні твори та твори українських письменників. Присутні ознайомилися з новими надходженнями та з книжками з «Польської полиці в Україні».


Читати  це класно! А дізнаватися про цікаве історичне минуле рідного міста ще й пізнавально. Саме це у Національний тиждень читання довела  бібліограф Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка.

 

В юнацькому відділі бібліотеки на Шевченка читали вголос байки Леоніда Глібова, уривки з оповідань Остапа Вишні, грали в слова.
Дівчата  натхненно складали нові слова зі слова "зубочистка".
Екскурсія бібліотекою видалася фотогенічною.

    

Щотижневі гарячі книжкові новинки,  «Рецепт на weekend»,  #ЯЗнайшлаСвоюКнигу:топ-3 українських письменника від читачів і бібліотекарок відділу абонемента ні на хвилину не давали розслабитися читачеві.

Саме до #ТижденьЧитання2023 бібліотекарі відділу абонемента презентували нову добірку в рамках проєкту #БібліотекарРекомендує! Пані Лілія, завідувачка методичного відділу Бібліотеки на Шевченка, радить свої улюблені книжки, а разом з нею і #АбонементРекомендує!

Оновили книжковий розпродаж! Цього разу він став різдвяним, адже для багатьох книжка — найкращий подарунок. Купуйте книгу — підтримуйте ЗСУ!

(Всі книги розпродажу не є частиною бібліотечного фонду. Головна ціна — 10 грн, є дорожчі позиції в меншій кількості. Всі гроші перераховуються на потреби ЗСУ, звітуємо про це в наших соцмережах.)

Говорити про книжки — це точно бібліотечна справа. І нарешті Бібліотека на Шевченка заговорила голосами своїх читачок! Відбулася презентація першого випуску книжкового бібліотечного подкасту «НАОСЛІП» - діалоги про книжки, обрані наосліп. Як це?

Мої колеги два рази на місяць на власний розсуд пропонують 5 книжок з книжкового фонду бібліотеки, а дівчата на осліп обирають для обговорення лише одну.

Перша обрана книжка "Не відпускай мене" Кацуо Ішігуро.
Слухати онлайн:
Говорили про:
— наратив художнього тексту;
— символи та недраматичний драматизм;
— приреченість, як головну тему твору;
— ефект загадковості.
Зачепили теми душі та творчості, обов'язку, психологічного суб’єктивізму; поговорили, чому неможливо зіпсувати цей текст спойлерами, чим цінний твір, окрім сюжетної лінії тощо.

Книжкові новорічні обійми

Різдвяні свята вже заполонили серця і душі дітей та дорослих. Діти хочуть подарунків та розваг, дорослі потайки мріють кожен про своє, а бібліотекарі завжди готують приємні сюрпризи для своїх читачів. Саме в тиждень Національного читання у центральній бібліотеці для дітей відкрилася книжково-розважальна "Різдвяна абетка".
Кожна дитина відкриє потаємне віконечко у світ різдвяної книги з пригодами, таємницями та сюрпризами.



Бібліотека на проспекті Перемоги запросила найактивніших читачів до клубу сімейного читання "СУПЕР7-Я" на свято книги та читання "Найкращий читач року"

Тут обрали "Книгоковтача", "Найерудованішого читача", "Творчу особистість", а дехто отримав "Приз глядацьких симпатій".

Бібліотека на Чиженка приєдналась до проєкту чудовими відеопрезентаціями, що пропонували зазирнути у твори сучасних та класичних українських письменників. А яких авторів читаєте ви?

Бути своїм у книжковому морі можна ще змалечку. Ось, наприклад, наш  Ярослав — юний читач Карнаухівської бібліотеки ділиться своїм читацьким досвідом: як він захопився Гаррі Поттером і як почалося його чарівне хобі...https://www.facebook.com/100017787438837/videos/pcb.2185152068497605/330961569681907

Своїми враженнями від «Польська книжкова полиця» ділиться   постійна читачка Карнаухівської бібліотеки Валентина Аскарова.

Тут всесвітньо відомі твори Генріка Сенкевича «Потоп», «Вогнем і мечем», «Пан Володийовський» та інші, які були екранізовані й багато хто з вас бачив ці фільми.

І на завершення. Зробіть читання своєю повсякденною звичкою. Це найгарніша та найкорисніша звичка, яку ми підтримуємо!
Ваша бібліотека на Шевченка!

Немає коментарів:

Дописати коментар