пʼятницю, 24 грудня 2021 р.

Як зберегти кольори життя

Що робити, коли близька людина має розлад зловживання алкоголем? Терпіти та сподіватися, що це зміниться на краще — не варіант.
Потрібне втручання, чи інтервенція, близьких людей та фахівця, які переконають людину визнати свою проблему, та почати лікування. І це втручання — справа непроста та потребує підготовки.

Днями у підлітковому клубі «Вибір», що працює в юнацькому відділі бібліотеки на Шевченка м. Кам’янське понад 15 років відбулась зовсім  не святкова розмова, але дуже важлива.


На зустріч зі здобувачами освіти Гімназії №6 прийшла наш давній друг і партнер, психолог Римма Трофімович, яка має великий і досить успішний досвід у реабілітації алко та наркозалежних.

Мова йшла про те, як руйнує особистість алкоголізм, наркоманія, ігроманія.


Підлітки запитували пані Римму як розпізнати признаки   хронічного алкоголізму, де можна отримати допомогу, чи виліковна залежність від наркотиків, ігор, Інтернету тощо.
Але найбільш активними підлітки були під час індивідуальної бесіди після обговорення проблем в групі.


Дійсно, такі бесіди краще проводити з меншою аудиторією та з людиною, якій довіряють. Тому бібліотека саме те місце, де вислухають, допоможуть, і якщо треба запросять на допомогу фахівців.

Немає коментарів:

Дописати коментар