суботу, 7 листопада 2020 р.

День української писемності та мови:карантинний формат

Бібліотекарі Кам'янського в умовах карантинних обмежень  до дня української писемності та мови запропонували своїм читачам онлайн  вікторини, квести, конкурси, лінгвістичні ігри, флешмоби, послуги Мобільної бібліотеки тощо.


У читальному залі бібліотеки на Шевченка експонується  виставка "Вікна, що говорять"

 

 

28 листопада улюбленій письменниці наших маленьких кам’янчан Еліні Заржицької день народження. Творчий доробок письменниці – півсотні творів  в жанрах казки, пригодницької та історичної повісті для дітей молодшого і середнього віку, деякі твори ввійшли до шкільної програми. 

ЇЇ книги завжди позитивні, вони вчать дитину добру. Ми знаємо, що найкращим подарунком для пані Еліни є відгуки наших читачів на її книжки.

З 27 жовтня до 27 листопада Центральна бібліотека для дітей проводить ювілейний флешмоб вітань #Віват_Заржицька.

Читачі готують відео відгуки на книжки письменниці, що прочитали.


Пишаємося, чекаємо на нові книжки та зустрічі без обмежень.

«Кращої ніж рідна мова не буває»! Під такою назвою, до дня української писемності та мови, відкрила двері літературно-музична вітальня бібліотеки - філії №9. На відвідини завітали члени клубу «За покликом душі». Пролунали слова про тернистий шлях рідної мови, про його безсмертних творців, про спільні уподобання і сподівання. І як завжди, лунали душевні українські пісні!


Бібліотекарі бібліотеки-філії №5 запропонували всім охочим взяти участь в лінгвістичній грі. Розгадати ребуси українською мовою, та  надіслати в особисті повідомлення. Хто правильно розгадає всі ребуси, отримають подаруночки.


У вікнах юнацького відділу та читального залу експонуються тематичні книжкові виставки "Є своє"


Сектор краєзнавства на сторінці фейсбук Бібліотека на Шевченка знайомить з творчістю письменників Придніпровя #слухаймо_придніпров’я 
У рамках проекту на платформі бібліотеки та на публічній сторінці НСПУ Дніпро #нспудніпро будуть представлені громадськості аудіозаписи творів письменників Придніпров’я, членів Національної спілки письменників України


Відділ абонемента щонеділі публікує інформаційний дайджест «СУЧАСНА УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА", та знайомить з книжковими новинками #абонементрекомендує.

Відділ комплектування та обробки літератури на сайті бібліотеки в рубриці #читаюдехочу    рекламує нові надходження до Мобільної бібліотеки


Ірен Роздобудько – письменниця, якій вдалося започаткувати «власний літературний бренд». 
Її художня проза викликає захоплення завдяки легкій манері написання й висвітленню актуальної тематики, співзвучної життєвим інтересам кожного. Насолоджуйтесь читанням разом з «Мобільною бібліотекою» та Ірен Роздобудько.

Цілий місяць тривав конкурс перекладачів та ілюстраторів


З метою підтримки молодих авторів Кам’янського, бібліотека ім.Т.Г.Шевченка та авторка Ганна Тимошенко оголосили конкурс ілюстраторів і перекладачів книги «Необычайные приключения трех друзей».

Для кого: для середнього шкільного віку
Коли: 9 жовтня - 9 листопада
Підсумки:10-12 листопада
Нагородження: 13 листопада, 16.00
Спонсорська підтримка: Наталя Шкуренко
Журі: Авторка обиратиме одноосібно переможців, які стануть ілюстраторами та перекладачами книги, що готується до друку.
Вимоги для ілюстраторів -5 ілюстрацій розміром А-4
(Обкладинка книги та 4 ілюстрації)
Вимоги для перекладачів: Мова перекладу українська

Текст книги розміщений на сайті бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка http://lib.kam.gov.ua/konkurs


Бібілотекарки бібліотеки - філії №4 влаштували справжнісенький скоромовний батл.
"Скоромовки скоромовлю із великою любов'ю, щоби ловкі скоромовки збагатили рідну мову". Учні 3а класу СЗШ 18 під час скоромовного батлу весело намагалися взяти владу над своїм язиком,аби здивувати приятелів вправністю володіння найскладнішими сполученнями слів. 


Малята ДНЗ «Незабудка» разом з бібліотекарями бібліотеки - філії 7 також святкували у бібліотеці День української писемності та мови.
Чи завжди люди вміли розмовляти, чи спілкувалися між собою за допомогою мови дізналися діти з легенди про мову. А ще довідалися , хто такий Нестор Літописець, яка книга є найдавнішою пам'яткою української писемності ХІ-ХІІ ст., Грали у «чарівні» та «солодкі слова». Також маленькі українці декламували вірші про мову, відгадували загадки, брали участь у забавах, розфарбували картинку «Україночка» та провели голосні читання.- оповідання «Непростий олівець». Дітям відкрилась нова сторінка української історії.




Немає коментарів:

Дописати коментар