пʼятницю, 28 червня 2019 р.

До Конституції з повагою, до влади з надією

Бібліотеки Кам'янського разом з усією країною відзначають День Конституції України.



Поповнили бібліотечні фонди правовими документами. Закон є закон, його треба не тількі знати й виконувати.


 

Нагадали читачам, як створювалася Конституція Незалежної України.

Обговорювали болючі питання конституційного процесу, який відбувається в країні. Чи не будуть внесені зміни до Конституції при новому президентові? Чи захищає своїх громадян Конституція? Ділилися досвідом, як у поважному віці відстоювати конституційні права.Як скористатися правовою допомогою?


Бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей вирішили наочно показати дітям, як працює положення Конституції про наше право на чисте довкілля, які в нас права й обов'язки?

Діти літнього табору школи №22 долучилися до обговорення проблеми нашого (і не тільки нашого) міста — сміття і сміттєзвалища. Слухали, відповідали на питання, збирали та сортували сміття. Також відгадували тварин які потерпають від дій людини.




Бібліотекарі бібліотеки - філіалу № 5 запросили на правовий батл підлітків, які спочатку несміливо висловлювали свої думки про закони, які стосуються дитинства. 


Але, коли їм  запропонували певні життєві ситуації, в яких діти можуть опинитися, розмова пішла жвавіше.


Питання батлу були дуже серйозними, майже дорослими: «Чи потрібна кримінальна відповідальність в чотирнадцять років?»; «Як відстоювати свої права в школі?»; «Що робити, якщо ти відчуваєш несправедливість з боку вчителя?»; «Чи потрібно карати батьків за вчинки їхніх дітей?» тощо.





Учасники батлу погодилися з тим, що, яка б не була ситуація, потрібно діяти, перш за все, згідно з законом, навіть якщо він і не дуже досконалий.І сподіватися, що ці недоліки у змозі виправити влада.

Немає коментарів:

Дописати коментар