неділю, 5 травня 2019 р.

Мобільна бібліотека

Читачі бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське відразу помітіли новий бібліотечний сервіс: за допомогою QR-кодів книжку, що відсутня на книжкових полицях можна завантажити з сайту бібліотеки.



Останніми десятиліттями ритм життя став динамічнішим. Читання стає мобільнішим. Змінюються і самі користувачі. Сьогодні підросло покоління цифрових медіа, для якого те, що колись називалося технологіями майбутнього, є реаліями сьогодення.

Критики технологій переконані, що читання й айпади (планшети) — несумісні. Насправді ж усе функціонує з точністю до навпаки — мультимедійні формати можуть успішно підтримувати традицію читання.

Існують різні читацькі сервіси, які дозволяють переглядати улюблені книжки он-лайн чи завантажувати їх на мобільні пристрої. І це, безумовно, перевага.
Саме тому  бібліотека створила свою «Мобільну бібліотеку».

Усі книги в «Мобільній Бібліотеці» – це електронні файли, які зберігаються на сайті бібліотеки. Для користувачів створені віртуальні книжкові полиці, скористатися якими зможе будь-хто, у кого є смартфон або планшет.

За допомогою QR-кодів книги можна безкоштовно завантажити в електронних форматах через публічну мережу Wi-Fi. «Мобільна бібліотека» буде постійно поповнюватись новими виданнями. Приємного Вам читання!

Наталля Чуфещук, завідувачка відділу комплектування та обробки літератури

4 коментарі:

  1. Хто оцифрував ці книжки, чи дотримується авторське право? Чи бібліотека передплатили доступ до легальної електронної бібліотеки?

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за увагу до нашого блогу!Усі книги завантажені з легальних безкоштовних онлайн-сервісів.
    Наталля Чуфещук, завідувачка відділу комплектування та обробки літератури

    ВідповістиВидалити
  3. ШАНОВНІ КОЛЕГИ!ЦІКАВА ІДЕЯ! ХОТІЛИ Б ДЕТАЛЬНО ДІЗНАТИСЯ ЯК ЦЕ ДІЄ.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую Вам! Добрий день.Наша електронна адреса lib.dndz@ukr.net
    Напишите лист для Чуфещук Наталії.

    ВідповістиВидалити