вівторок, 26 лютого 2019 р.

Справжні зірки:оскароносні книги - екранізації

Цю найпрестижнішу статуетку мріють отримати всі, а дістається вона лише найкращим. Книжковий інтернет-магазин Book24.ua пропонує купити  книги, за якими були зняті «оскароносні» фільми. Це гарий привід завітати і до бібліотеки, перечитати улюблені романи. Насолуджейтеся!

«Пролітаючи над гніздом зозулі» — американський культовий фільм Мілоша Формана. Екранізація однойменного роману Кена Кізі. Фільм отримав нагороди «Оскар» як найкращий фільм, за найкращу режисуру, найкращих актора та акторку у головних ролях, найкращий адаптований сценарій.


"12 років рабства» — оскароносна історично-біографічна драма 2013 року режисера Стіва Макквіна. Стрічку знято на основі автобіографії Соломона Нортапа. Картина стала переможцем найпрестижніших кінопремій та конкурсів, здобувши головну премію «Оскар» за найкращий фільм.


«Гра на пониження» — біографічний драмедійний фільм, знятий Адамом Мак-Кеєм. Фільм розповідає про чотирьох непомітних біржових гравців, які стають мультимільйонерами під час глобальної фінансової кризи 2008 року. Стрічка була номінована на «Оскар» як найкращий фільм, та здобула статуетку як найкращий адаптований сценарій.


 Захоплива екранізація Роба Маршалла «Мемуари гейші». Фільм отримав три нагороди «Оскар»: як найкраща операторська робота, найкраща робота художника-постановника та найкращий дизайн костюмів.


«Нафта» Ептона Сінклера — фільм американського режисера Пола Томаса Андерсона, лауреата премії «Оскар» у 2008 році в номінаціях «Найкраща оператоська робота» і «Найкраща чоловіча роль». Любов, заздрість, гроші, влада, справедливість, — ось основні інгредієнти цієї захопливої історії, яка і сьогодні читається з великим інтересом.


Яскравий, масштабний історичний мюзикл за однойменним романом французького драматурга Віктора Гюго — «Знедолені», режисером якого є Том Гупер. Фільм мав вісім номінацій «Оскар» та переміг у трьох: найкраща жіноча роль другого плану, найкращий звук та найкращий грим.


Американський історичний фільм-драма, знятий за мотивами роману Томаса Кіннілі режисером Стівеном Спілбергом. Фільм отримав чимало нагород, серед яких 7 статуеток «Оскар»: найкращий фільм, найкращий режисер, найкращі декорації, найкраща операторська робота, найкращий монтаж, найкраща оригінальна музика та найкращий сценарій.


«Марсіянин» — американський науково-фантастичний фільм, знятий Рідлі Скоттом за однойменним романом Енді Вейра. Астронавт Марк Вотні (Метт Деймон), якого помилково вважають мертвим, залишається один на планеті Марс, і він робить усе для того, щоб вижити в цій ситуації. Картина отримала сім номінацій на премію «Оскар».


Немає коментарів:

Дописати коментар