неділю, 17 лютого 2019 р.

Наче живі

Українець Сергій Бондар власноруч створює ляльки, які легко переплутати з живими. Є лише два майстра - реборніста чоловічої статі – один італієць та наш Сергій. Такою копіткою справою займаються переважно жінки.


Ветеран АТО Сергій Бондар, 34 роки, створює ляльок-реборнів, які на вигляд максимально схожі на реальних немовлят. Лялькарством чоловік зайнявся торік, пройшовши курс реабілітації після війни і попрацювавши чоботарем, охоронцем, водієм, пакувальником. Каже, терапія ляльками стала для нього найкращою реабілітацією. За рік Сергій створив більше 20-ти унікальних авторських ляльок.


Сергій використовує якісні молди виробництва США, спеціальні фарби та 3D лак з Німеччини. Кожну волосину він прошиває вручну, на кожну ляльку наносить близько 40 шарів фарби, щоб вийти у природній тон шкіри, а потім індивідуально підбирає речі.










Реборнінг народився в кінці 90-их років. В 2002 році найперша лялька-реборн була виставлена на продаж. І відтоді реборнінг почав розповсюджуватися. Всі матеріали, фарби і основи – це Америка.

Сергій Бондар – лялькар-реборніст, ветеран АТО, 34 роки
Народився 13 січня 1984 року в місті Остер Козелецького району Чернігівської області.
Живе в Києві. З дружиною Оксаною виховують двох синів – 12-річного Олексія і 7-річного Дмитра. 

1 коментар: