середу, 13 грудня 2017 р.

Письменник із сонячною посмішкою.

13 грудня святкує свій 80-річний ювілей один з найвідоміших сучасних дитячих письменників Європи Пауль Маар. На третьокласників колегіуму № 16 чекав літературний мікс "Що не день, то Пауль Маар" та зустріч з героями книг цього автора - такими ж добрими і усміхненими, як і він сам. 


Дружним "Вау! Ого!" діти зустріли розповідь про те, що Маар не тільки дитячий письменник, а й автор п'єс для дорослих, фотограф, актор, художник-ілюстратор, сценарист, працював у школі вчителем малювання, викладав мистецтвознавство, малює декорації до вистав та комп'ютерні ігри. Він сам зізнається, що займатися чимось одним у житті йому не цікаво. А дитячі книги Маар почав писати, коли у нього з'явився синок. Письменник пригадує, що в ті часи дитячих книг у німецьких бібліотеках було обмаль, та й ті були застарілими за змістом. Тож молодий татко знайшов вихід із ситуації: писати дитячі книги самому.  Найвідомішого героя Маара - Суботика часто порівнюють з іншим чарівним персонажем - Карлсоном. А самого письменника  журналісти порівняли з дівчинкою Матильдою, героїнею книги Р. Дала - за велику любов до читання книжок. 


 Наша бібліотека має чотири книги про пригоди Суботика та дві - про пана Белло. Насправді, Белло - ніякий не пан, це кумедний песик, який перетворився на людину, але не полишив собачих звичок. Книги Пауля Маара німці просто обожнюють. В Німеччині зняли кілька фільмів за цими книгами. Ми з дітьми переглянули трейлер до фільму про Суботика (німецькою мовою), а також отримали величезне задоволення від музичного кліпу про улюблені ковбаски Суботика (звісно ж, співав герой також німецькою). Шанувальники навіть створили сайт Суботика в Інтернеті. 



Наша зустріч у бібліотеці пройшла весело, але дуже швидко. З нетерпінням будемо чекати переклади інших книг Пауля Маара українською разом з нашими читачами. 







            Табакова Інна, бібліотекар ЦДБ. 

Немає коментарів:

Дописати коментар