вівторок, 19 грудня 2017 р.

Кам'янчан вчили долати труднощі.

Днями в юнацькому відділі центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка відбувся семінар "Де взяти сили боротися з труднощами?".
На початку семінару директор фонду «Златоуст» Світлана Волошина показала  відеофільм до семиріччя благодійного фонду "Центр культури та мистецтв" Златоуст ", розповіла про напрямки діяльності фонду та плани на майбутнє.
Це  черговий  семінар у рамка спільного проекту «Психологія для всіх»  благодійного фонду "Центр культури та мистецтв" Златоуст " та центральної міської  бібліотеки , на  якому практикуючий психолог Інна Нікітіна вчила як боротися з труднощами.


Інна розповідала, що труднощі - це такі перешкоди на шляху людини, які виникають в незнайомих, незвичних для нього обставинах, коли йому доводиться вирішувати нестандартні і тому важкі завдання, які ми часто називаємо проблемами.
Найгірше, що можна зробити - це зануритися у відчай, апатію, зневіру або безвихідь. Зневіра в християнстві - смертний гріх, а безвихідь - це похмуре переживання, за допомогою якого слабкі люди шкодять собі, щоб помститися життю і оточуючим.
Справа в звичній стратегії реагування на виниклі проблеми:
Подолання / пристосування
 Переживання / захист
Вчиниш як слабкий - станеш слабкіше, і жити як слабкий стане легше.
Вчиниш як сильний - станеш сильніше, і жити як сильний стане легше.
Бути сильним – це  коли у  світі щось йде не так,ти можеш або нічого не робити, або зробити хоч що-небудь.

Діяти як сильний, значить:
1. Справлятися з одним обмеженням за раз.
2. Поки є варіанти - пробувати справлятися з зовнішніми обмеженнями.
3. Якщо «хороші варіанти» закінчилися - справлятися з внутрішніми обмеженнями.
4. Вирішити - значить діяти.

Крім загальної лекції психолог запропонувала роботу в парах та індивідуальне консультування.




1 коментар:

  1. Мы очень надеемся на то, что наши семинары и тренинги помогут жителям нашего любимого города преодолеть трудности и обрести новые знания. До скорой встречи!

    ВідповістиВидалити