неділю, 2 квітня 2017 р.

Тиждень дитячого читання в Центральній бібліотеці для дітей.

Завершився тиждень дитячого читання в Центральній бібліотеці для дітей на майдані Петра Калнишевського.В цьому році до нас в гості завітали учні від першого класу до сьомого з різних шкіл нашого міста - №№6,8,9,12,22,28,31 і вихованці БФ "Карітас".
Для учнів СШ №28, які вперше завітали до нашої бібліотеки,ми провели цікаву подорож у Читай-місто.Щоб потрапити до бібліотеки,діти повинні були пригадати прочитані казки, відгадати загадки і проявити вміння орієнтуватися серед книг.За прочиненими дверима на дітей чекала зустріч з ляльковим театром, в якому лісові звірята ділилися секретами гарних стосунків зі своїми добрими друзями.



Пізнавально-розважальна гра "У країні Мурляндії"віднесла дітей да котячого книгокраю і цілого лісу журналів "Котелло".Котячий книгофреш,вікторина з журналу,ігри на вправність і котячі смішилки з інтернету - сумно не було.





Літературне досьє "Чарівник зі світу дитячих мрій" було присвячене нашому улюбленому автору Гансу Крістіану Андерсену,у якого сьогодні день народження.Не помітити казкаря у повний зріст,який з'явився у нас в бібліотеці в ці дні,було неможливо.Про нелегку долю Андерсена діти почули зворушливу розповідь,пригадали казки автора і відгадали кросворд, а мультфільм виявився цілковитою несподіванкою - діти такого ще ніколи не бачили.



Літературну годину "20 років з Гаррі Поттером" і book-шоу "Солодкий смак читання" підготувала бібліотекар Табакова для старших читачів.Діти познайомились з сучасними зарубіжними письменниками,які пишуть таку незвичайну прозу для підлітків.


 На прохання вчителя СШ№12 учнів 4 класу запросили у віртуальну подорож "Неповторна Дніпропетровщина".Дітей познайомили з історією нашого краю і тими таємницями,які ще не розгадані і чекають на своїх дослідників.Дніпропетровщина- це край степових курганів,край запорозьких січей, Дніпровських порогів,неповторних знахідок,таких як скіфська пектораль і людей,якими ми пишаємось - Дмитро Яворницький,Олександр Стовба,Володимир Сіренко, Володимир Щербицький і наші сучасники,медики,які стоять на сторожі життя вояків АТО і прості люди,що здають для них свою кров.Нашим краєм можна пишатися!


Тиждень дитячого читання завершився і бібліотекарі сподіваються на нові зустрічі з дітьми,які були гостями нашої бібліотеки цього тижня.

Немає коментарів:

Дописати коментар