пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

А світ навколо нас такий чарівний! Письменники – ювіляри про природу.

Що найдорожче для людей на нашій Землі? Її повітря, ріки, ліси, її звуки та запахи. Сніги і квіти. І все живе,що на ній існує:люди, комахи, миші, слони, верблюди, ящірки, божі корівки, зайці, жабки, коники – все, що дихає, подає голос, що називається словом  -  життя. Воно таке цікаве і таке загадкове, різноманітне і несподіване. Що скільки б ми його не вивчали – таємниці завжди залишаться. І скільки б ми не милувались  його красою – воно завжди нас буде радувати. Щоб берегти це життя треба його добре знати. Цим знанням і любові до всього,що живе з людиною поруч, ми вчимося з дитинства,вчимося у  батьків, осягаємо цю науку за гарними книгами.
Для найменших читачів  вихованців  середньої групи №5 СДНЗ №21 «Струмочок» бібліотекар філії №4 Карпанова С.О. підготувала задушевні читання оповідань зі збірки І.Соколова-Микитова до 115-річчя автора) «Рік у лісі».


Коли читаєш його твори очікуєш,що  ось - ось застукає над головою дятел, або вискочить зайчисько з-під столу;як це в нього все чудово, по-справжньому розказано. 


А учням 4Б класу ЗСШ №18 бібліотекар запропонувала поміркувати над такими чудовими якостями людської душі,як любов і вірність,жалість і співчуття.


 Про все це оповідання  зі збірки О.Перовської  (до 115-річчя письменниці) «Ребята и зверята».


Бібліотекар закликала дітей   читати твори письменників - натуралістів , спостерігати за природою,порівнювати власні спостереження з прочитаним. Робити власні,нехай і маленькі , відкриття.

Немає коментарів:

Дописати коментар