неділю, 1 лютого 2015 р.

Чарівний світ Всеволода Нестайка.

До святкування в бібліотеках міста Дня народження Всеволода Нестайка, одного з найулюбленіших дитячих письменників, приєдналися і маленькі читачі  бібліотеки - філіалу № 5. Разом з бібліотекарями  вихованці 2-5 класів Дитячого профілактичного протитуберкульозного  санаторію поринули в  подорож по сторінках книг  сучасного українського письменника і казкаря.


Завідуюча філіалом Юлія Вікторівна познайомила маленьких гостей з цікавими моментами творчого шляху письменника. Діти дізналися, що Всеволод Нестайко є лауреатом літературної премії ім. Лесі Українки (за повість-казку "Незвичайні пригоди в лісовій школі"), премії ім. Миколи Трублаїні (за повість - казку "Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків"), премії ім. Олександра Копиленка (за казку "Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя"), а 1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури його знамениту трилогію "Тореадори з Васюківки" було внесено до особливого Почесного списку Г.Х. Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.


Хлопці та дівчата приймали участь в літературній вікторині ( за повістю- казкою "Незвичайні пригоди в лісовій школі") , яку підготувала та провела малечі провідний бібліотекар Ганна Какуша,


 розігравали сценки з повісті "Чарівний талісман", а саме головне - діти упродовж тижня читали твори Всеволода Нестайка!



За повістями та оповіданнями поставлено фільми "Одиниця з обманом", "Чудеса в Гарбузянах", короткометражна стрічка "Тореадори з Васюківки"... Саме переглядом уривків цієї стрічки ми і завершували наші заходи.
З творчою біографією справжнього чарівника української літератури  познайомила учнів 4-Б класу СШ№18 бібліотекар філії №4 Карпанова С.О. 


 Щоб зацікавити дітей творчим доробком письменника, що складає близько 30-ти повістей,оповідань,казок,п'єс за пятдесят років творчої діяльності,познайомила з виданнями різних років з фондів бібліотеки,прочитали вголос перший розділ "Тореадорів з Васюківки".


Як же добре усвідомлювати, що Україна може гідно конкурувати зі світовими шедеврами. Саме ця книга в цьому переконує!
Якщо ви ще не читали, то мерщій біжіть до бібліотеки за книжкою. Впевнені, що вам сподобаються  ці історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар